بررسی کامل شرایط عرضه تخم مرغ صادراتی

تخم مرغ صادراتی

سال‌هاست که پرورش‌دهندگان تجاری زیادی در زمینه صادرات تخم نطفه دار و خوراکی فعالیت می‌کنند ولی در حالت کلی، تهیه تخم‌ها و عرضه تخم مرغ صادراتی نیازمند رعایت شرایط خاصی است که کیفیت و اعتبار کسب‌وکار را ارتقاء دهد. صادرات تخم مرغ نیازمند مدنظر قرار دادن موارد زیاد است که درجه‌بندی کیفیت تخم مرغ، مجوزها، هزینه‌های مالیاتی و … است که هرکدام اصول مربوط به خود را دارند. تخم‌های نطفه‌دار و خوراکی که محبوبیت بیشتری در کشورهای مختلف دارند، بهترین گزینه برای انجام صادرات هستند. کافی است نیاز کشور موردنظر را کشف کنید و سپس با ارسال محصولات باکیفیت و سالم، رضایت و اطمینان شرکت‌های مختلف را جذب کنید. قبل از هر کاری باید در مورد موضوعات پایه ارائه تخم مرغ صادراتی اطلاعات لازم را به دست بیاورید تا در این زمینه کمبودی نداشته باشید. این مقاله برای آشنایی کامل شما با اصول و شرایط بهداشتی این کار تهیه‌شده است که مطمئناً با مطالعه آن، کمبودها و میزان آمادگی خود برای این کار را شناسایی خواهید کرد و اینجاست که در مورد قدم گذاشتن در این مسیر تصمیم می‌گیرید پس ادامه مطلب را از دست ندهید:

برای تهیه تخم نطفه دار کلیک کنید:

برای تهیه تخم نطفه دار مرغ کلیک کنید:

 

محتوای این مقاله:

بررسی مختصر عرضه تخم مرغ صادراتی

انواع تخم مرغ صادراتی

نکات مهم مربوط به عرضه تخم مرغ صادراتی

بسته‌بندی تخم مرغ صادراتی

مجوزهای لازم جهت صادرات

رویه‌های ترخیص تخم مرغ صادراتی از گمرک


 

بررسی مختصر عرضه تخم مرغ صادراتی

 میزان صادرات تخم مرغ نطفه دار و خوراکی به شرایط بازار و میزان سلامتی و کیفیت پرندگان و محصولات بستگی دارد. در حالت کلی، وقتی عرضه تخم مرغ کاهش می‌یابد، قیمت آن نیز افزایش می‌یابد و این اصل بنیادی اقتصاد برای هر نوع محصول و کالایی صدق می‌کند. صادرات تخم مرغ خوراکی و نطفه دار نیز مطابق همین اصول پیش می‌رود و همیشه نوسان‌های مربوط به خود را داشته است. در بعضی از دوره‌ها، میزان تولید به‌قدری کاهش می‌یابد که فعالیت در زمینه عرضه تخم مرغ خوراکی صادراتی و نطفه دار ممنوع و یا با محدودیت روبرو می‌شود. در همین راستا، قوانین و عوارضی برای عرضه تخم مرغ خوراکی صادراتی در نظر گرفته‌شده است که شرایط را تحت کنترل نگه می‌دارد.

از طرف دیگر، فقط افرادی می‌توانند مجوز صادرات را دریافت کنند که در زمینه تولید تخم مرغ یا مرغداری فعالیت می‌کنند و در این صورت است که ترازوی ارزآوری کشور حالت متعادل خود را حفظ خواهد کرد. درواقع، ارزآوری کشور درگرو تأمین نیازهای داخلی و همچنین صادر کردن تخم مرغ به کشورهای همسایه است و حفظ تعادل تولید و مصرف باعث یکنواخت نگه‌داشتن نوسانات بازار می‌شود.

الزامات و اصول بهداشتی مربوط به تخم مرغ صادراتی نقش مهمی در تائید توسط مسئولین دارد به این صورت که اگر قانونی در زمینه کیفیت تخم مرغ خوراکی یا سایر محصولات رعایت نشود، مسئول می‌تواند از ارسال آن جلوگیری کند. همچنین عوارضی که برای صادر کردن هر کیلوگرم تخم در نظر گرفته می‌شود، متناسب با شرایط بازار تعیین می‌شود و صادرکننده برای ارسال محصولات خود، مجبور به پرداخت این عوارض می‌باشد.

 

 

انواع تخم مرغ صادراتی

مرغداری‌های کشور در زمینه پرورش و تولید نژادهای مختلف فعالیت می‌کنند و انتخاب خود را بر اساس نیاز بازار و بودجه خود انجام می‌دهند. در ادامه به بررسی چند نمونه از تخم‌مرغ‌های محبوب در کشور می‌پردازیم که این بررسی با تفکیک نطفه دار یا خوراکی بودن آنها انجام‌شده است:

تخم نطفه دار صادراتی

تخم نطفه دار صادراتی

همان‌طور که می‌دانید این نوع تخم‌ها برای جوجه‌کشی و توسعه جمعیت گله خریداری می‌شوند. شرایط نگهداری این نوع تخم‌مرغ‌ها با تخم‌مرغ‌های خوراکی متفاوت است و دلیل اصلی این‌قدر حساسیت نسبت به حفظ دما، رطوبت و انجام چرخش، حفظ قابلیت جوجه‌کشی آنها می‌باشند چون مطمئناً شرکت‌های خارجی که شما را برای واردات تخم نطفه دار صادراتی انتخاب کرده‌اند، دوست دارند که نرخ هچ بالایی داشته باشند و شما را به‌عنوان فروشنده قابل‌اعتماد خود انتخاب کنند. برخی از محبوب‌ترین نژادها برای تولید تخم نطفه دار صادراتی عبارت‌اند از:

 

 

نژاد راس

نژاد راس

این نژاد یکی از محبوب‌ترین نژادهای گوشتی است و هنوز هم در بازار حرف اول را می‌زند. اگر پرورش‌دهندگان بخواهند بر اساس میزان بهره‌وری و بازدهی، نژادی را انتخاب کنند، بهتر است که نژاد راس را نیز در اولویت‌های خود قرار دهند. بهره‌برداری از تخم نطفه دار راس نقش مهمی در بهبود کیفیت کسب‌وکار شما خواهد داشت. به یاد داشته باشید که شرکت‌های خارجی تا زمانی نسبت به خرید تخم نطفه صادراتی شما اقدام می‌نمایند که در مورد کیفیت و درصد باروری تخم‌های شما مطمئن باشند پس موفقیت شما درگرو تلاش و حساسیتی است که در این زمینه به خرج می‌دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تخم نطفه دار راس و شرایط پرورشی آن به قسمت توضیحات مربوط به تخم نطفه دار راس مراجعه کنید.

 

 

نژاد کابنژاد کاب

تخم نطفه دار کاب نیز جزو نژادهای گوشتی محبوب ایران است که کشورهای همسایه تمایل به خرید آن دارند. مطمئناً بالا بودن ضریب تبدیل غذایی نیز یکی از فاکتورهای مهم در این مسئله می‌باشد. از مزایای دیگر پرورش نژاد کاب می‌توان به دان مصرفی ارزان‌تر، وزن گیری یکنواخت گله و عدم رقابت بر سر غذا و افت کشتارگاهی پایین‌تر اشاره کرد. اگر بتوانید تخم‌ها نطفه دار کاب با درصد باروری بالا تولید کنید و با ارسال چنین محصولات باکیفیتی، شرکت‌های خارجی معتبر را به مشتری ثابت خود تبدیل کنید، مطمئناً سودآوری شما از طریق عرضه تخم نطفه دار صادراتی بسیار بالا خواهد بود.

 

 

نژاد پلاسنژاد پلاس

بااینکه نژاد پلاس جزو پرندگانی است که دارای بیشتری سطح چربی است ولی جزو محبوب‌ترین‌های بازار است و کشورهایی هستند که تمایل به خرید تخم نطفه دار صادراتی نژاد راس باشند به همین دلیل فعالیت شما در این زمینه خالی از سود نخواهد بود چون مهم کیفیت و درصد باروری تخم‌های تولید شما است و اگر تقاضا برای آن وجود داشته باشد مطمئناً شما از این کار دست‌خالی برنمی‌گردید.

 

نژاد لوهمننژاد لوهمن

نژاد لوهمن جزو نژادهای تخم‌گذار است و با عملکرد فوق‌العاده خود در تولید تخم، توجه بسیاری از پرورش‌دهندگان خارجی و داخلی را به خود جلب کرده است. تولید و عرضه تخم نطفه دار صادراتی نژاد لوهمن امتیاز بسیار خوبی برای پرورش‌دهنده خواهد بود چون کیفیت بالای تخم مرغ، بازده بالا و سازگاری با نژادهای دیگر ازجمله ویژگی‌هایی است که پرورش‌دهندگان سراسر جهان به دنبال آن هستند.

 

 

 

تخم مرغ خوراکی صادراتی

تفکیک تخم‌مرغ‌های خوراکی بر اساس محتویات داخلی امکان‌پذیر نیست ولی افرادی هستند که ترجیح می‌دهند با قرار دادن تخم مرغ پوست قهوه‌ای در رژیم غذایی خود، طعم و مزه بیشتری را تجربه کنند. از طرف دیگر، برخی از افراد نیز فکر می‌کنند که تخم مرغ پوست سفید نسبت به تخم‌مرغ‌های پوست قهوه‌ای تحت شرایط بهتر و بهداشتی تری پرورش‌یافته‌اند به همین خاطر سعی کنید سلیقه و خواسته خریدار را شناسایی و سپس نسبت به صادر کردن تخم‌مرغ‌های خوراکی خود اقدام کنید. اکثر مرغ‌های محلی تخم پوست قهوه‌ای تولید می‌کنند و احتمالاً دلیل طعم بهتر تخم مرغ محلی، مربوط به غذای طبیعی آنها است که در مزارع و علف‌زارها یافت می‌شود.

ولی با این اوصاف بررسی تفاوت تخم مرغ پوست قهوه‌ای و پوست سفید ایده خوبی برای روشن شدن این مسئله است:

تخم مرغ خوراکی صادراتی

دلیل اصلی تفاوت رنگ پوسته تخم‌مرغ‌ها شکل ظاهری و ساختار بدن مرغ‌ها می‌باشد. مرغ‌های سفید تخم مرغ سفید و مرغ‌هایی با پرهای قرمز و قهوه‌ای تخم‌های قهوه‌ای تولید می‌کنند. پس در اصل هیچ تفاوتی بین این دو تخم وجود ندارد.

دلیل اصلی بالا بودن قیمت تخم‌مرغ‌های پوست قهوه‌ای به دلیل بزرگ‌تر بودن جثه مرغ‌های تخم‌گذار و مصرف غذای بیشتر آنها است پس مطمئناً تأمین غذای بیشتر، هزینه بالاتری به همراه دارد و قیمت‌گذاری بالاتر، این هزینه‌ها را جبران می‌کند.

دلیل اصلی تفاوت مزه این دو تخم، رژیم غذایی مرغ مادر است. کافی است یک‌بار امتحان کنید و غذای یکسانی را به دو نژاد بدهید و مسلماً بعد از چشیدن طعم تخم هر دو متوجه می‌شوید که تفاوت زیادی بین آنها وجود ندارد. دلیل تیره‌تر بودن رنگ زده تخم مرغ پوست قهوه‌ای همین بالا بودن میزان تغذیه مرغ‌های قهوه‌ای- قرمز می‌باشد.

نژاد دم طلایی، پلیموت راک، رد آیلند، نیوهشمایر، استرالوپ و … جزو نژادهایی هستند که تخم مرغ با پوسته قهوه‌ای تولید می‌کنند. همچنین، نژاد راس، لگهورن و … سایر نژادهای تخم‌گذار سفید، تخم‌های با پوسته سفید تولید می‌کنند و این شما هستید که باید نیاز شرکت موردنظر را تشخیص دهید و نسبت به عرضه تخم مرغ خوراکی صادراتی خود اقدام کنید.

 

 

نکات مهم مربوط به عرضه تخم مرغ صادراتی

صادرات تخم مرغ (چه خوراکی و چه تخم نطفه دار) نیازمند رعایت نکاتی است که نادیده گرفتن آنها باعث توقف فعالیت شخص می‌شود. ما در این قسمت به بررسی برخی از مهم‌ترین نکات می‌پردازیم و مطمئناً مطالعه این موارد باعث افزایش آگاهی شما در این مورد خواهد شد:

درجه‌بندی کیفیت

فعالیت در زمینه صادرات تخم مرغ نیازمند توجه به ویژگی‌ها و معیارهای مربوط به تخم مرغ است که باعث پذیرش محصولات توسط شرکت‌های کشورهای مختلف می‌شود. درواقع، این رعایت اصول لازم برای تولید و نگهداری تخم مرغ است که باعث تشویق مشتریان احتمالی هر شخص می‌شود.

 

کیفیت پوسته

کیفیت پوسته

فعالیت در زمینه صادرات تخم مرغ نیازمند توجه به تمیزی و سالم بودن تخم‌مرغ‌های تولیدشده است. تخم‌مرغ‌های کثیف و ترک‌خورده مناسب عرضه به بازار نیستند چون این‌گونه محصولات با واکنش منفی مصرف‌کننده همراه هستند. حتی تخم‌مرغی که شکستگی آن با فقط کندلینگ قابل‌تشخیص است نیز برای صادر کردن مناسب نیست چون هرلحظه امکان شکستن آن وجود دارد و عواقب آن، درجه‌بندی کیفیت محصولات تولیدکننده را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رنگ تخم مرغ معیاری برای ارزیابی کیفیت آن نیست ولی در حالت کلی، برخی از افرادی انتخاب خود را بر اساس رنگ پوسته تخم انجام می‌دهند به همین دلیل اگر تخم‌مرغ‌ها را بر اساس رنگ آنها مرتب کنید، در این زمینه یک امتیاز مثبت دریافت خواهید کرد.

 

کیفیت زرده و سفیده تخم مرغ

کیفیت زرده و پوسته

عواملی مانند درجه حرارت، رطوبت، زمان نگهداری و … می‌توانند روی کیفیت زرده و سفید تخم مرغ تأثیر بگذارند و در چنین شرایطی، هرگونه نما و رنگ غیرعادی در تخم مرغ ممکن است حساسیت و نارضایتی مصرف‌کننده را به دنبال داشته باشد.

سفیده تخم مرغ باید زرد و برجسته باشد و بعد از پخت طعم و بوی ملایم و خوبی داشته باشد. وجود لکه‌های خونی و یا خونی بودن کل تخم مرغ برای مصرف‌کننده ناخوشایند است ولی بهتر است به این نکته نیز توجه کنید که وجود رگ‌های خونی نشان‌دهنده مرده بودن جنین یا هر چیز دیگر نیست و این لکه خونی به خاطر نقض در سیستم تولیدمثل یا کبود ویتامین رخ داده است. در این میان، آن دسته از تخم‌هایی که به‌طور کامل خونی هستند، توسط مصرف‌کنندگان پس‌زده می‌شود و عرضه چنین تخم‌مرغ‌هایی باعث افت کیفیت و اعتبار کسب‌وکار شما می‌شود.

حفظ کیفیت تخم مرغ خوراکی صادراتی یکی از موارد بسیار مهم است و تولیدکننده باید در کل مراحل مربوط به عرضه مانند جمع‌آوری، نگهداری، بسته‌بندی و ارسال نهایت دقت و توجه را به خرج دهد تا کیفیت تخم‌ها دچار افت نشود.

 

 

بسته‌بندی تخم مرغ

بسته بندی تخم مرغ صادراتی

اگر تولیدکننده روش مناسبی را برای بسته‌بندی تخم مرغ خوراکی صادراتی خود انتخاب نکند، تقریباً نصف سود خود را از دست می‌دهد و این به معنای یک ضرر بسیار بزرگ است چون هرچقدر هم که کیفیت تخم‌های تولیدی بالا باشد، این کیفیت بالا زمانی برای مصرف‌کننده ارزشمند خواهد بود که تخم‌های دریافتی او، سالم و بدون ترک و شکستگی باشند.

روش‌های مختلفی برای بسته‌بندی تخم مرغ وجود دارد که در این مقاله نیز به بررسی چند نمونه از آنها پرداخته‌ایم. در حالت کلی، هدف از بسته‌بندی، ایجاد یک محیط نرم و مناسب برای تخم‌ها است و اغلب برای این کار از بسته‌بندی‌های مقوایی و کارتنی استفاده می‌شود. نوع بسته‌بندی نیز در میزان سودگیری از این کار تأثیر می‌گذارد پس تمام تلاش خود را بکنید تا رضایت خریدار را جلب کنید و با تحویل تخم‌مرغ‌های سالم، شرکت موردنظر را به مشتری ثابت خود تبدیل کنید.

همچنین، تخم مرغ خوراکی صادراتی باید دارای برچسب تاریخ‌مصرف نیز باشد چون یکی از اصول صادرات بین‌المللی، مجهز بودن محصول به تاریخ‌مصرف می‌باشد و هدف از این کار، جلب اعتماد مصرف‌کننده است. به همین خاطر است که بسته‌بندی تخم مرغ نیازمند یک برنامه اصولی در مرغداری است. بااینکه فعالیت در زمینه صادرات تخم مرغ می‌تواند وضعیت اقتصادی مرغدار را تقویت کند ولی بسته‌بندی نامناسب، تخم مرغ خوراکی صادراتی یا تخم نطفه دار صادراتی را به کشور بازمی‌گرداند و نتیجه‌ای جز ضرر برای مرغدار و تولیدکننده در پی نخواهد داشت.

 

ویژگی‌های یک بسته‌بندی مناسب

موادی که برای بسته‌بندی تخم مرغ صادراتی استفاده می‌شوند، نباید مانع ورود هوا به منافذ پوسته تخم مرغ شوند.

تمیز و بدون بو بودن مواد مورداستفاده در بسته‌بندی یکی از مهم‌ترین معیارهای بسته‌بندی است که باعث ضمانت سلامتی محصول می‌شود.

دشمن همیشگی تخم‌مرغ‌ها یعنی همان سالمونلا نیز نیاز به توجه ویژه دارد چون انتقال چنین آلودگی به تخم مرغ و ورود به بدن مصرف‌کننده ضرر زیادی را به دنبال خواهد داشت، به همین خاطر تخم‌ها باید با استفاده از موادی بسته‌بندی شوند که ماهیت آنها را تحت تأثیر قرار ندهد و مصرف آنها، آسیبی به مصرف‌کننده وارد نکند.

مواد مورداستفاده برای بسته‌بندی تخم مرغ صادراتی باید قابل بازیافت، مستحکم و بادوام باشند و در برابر دما و رطوبت بالا از آن محافظت کنند.

 

انواع کارتن‌های بسته‌بندی تخم مرغ

اکثر مرغداران برای بسته‌بندی تخم‌مرغ‌های خود از کارتن تخم مرغ صادراتی استفاده می‌کنند تا هم از تخم‌مرغ‌های خود مراقبت کنند و هم اینکه با درج برند و نام شرکت خود، نوع محصولات خود را شخصی‌سازی کنند. از دلایل دیگر محبوبیت این نو بسته‌بندی می‌تواند به بسته‌بندی راحت و مطمئن، هزینه کمتر و بهره بری بالاتر اشاره کرد و این نوع بسته‌بندی به دلیل سازگاری بیشتر با محیط‌زیست، محبوبیت بیشتری نسبت به بقیه دارد. ابعاد این کارتن‌ها با یکدیگر متفاوت است و این بسته به میزان تخم مرغ تولیدی مرغدار دارد که کدام کارتن را برای صادر کردن محصولات خود استفاده کند.

اکثر کارتن‌های تخم مرغ صادراتی از نوع ۳ لایه یا ۵ لایه هستند و بیشتر با ظرفیت ۱۸۰ و ۳۶۰ تایی تولید می‌شوند. این‌گونه کارتن‌ها در هنگام انبار، بازاریابی و جمل و نقل از تخم‌مرغ‌ها محافظت می‌کنند و مانع ترک‌خوردگی و شکست آنها می‌شوند. این کارتن‌ها طوری طراحی و تولیدشده‌اند که از خراب شدن محتوای تخم مرغ خوراکی صادراتی و تخم نطفه دار صادراتی در برابر افزایش یا کاهش دمای هوا جلوگیری می‌کنند.

کارتن‌های مورداستفاده در صادرت تخم مرغ در حالت تک ردیفه یا دو ردیفه تولید می‌شوند و در رنگ‌های سفید و قهوه‌ای موجود هستند. همانطورکه مشخص است تخم مرغ صادراتی طی یک مسیر طولانی در کامیون‌های یخچال دار نگهداری می‌شود به همین دلیل، استفاده از یک کارتن با قدرت و استحکام بالا، سلامتی تخم‌ها را تا حد بیشتری حفظ می‌کند و اینجاست که اکثر افراد باتجربه استفاده از کارتن صادراتی ۵ لایه را توصیه می‌کنند. این کارتن‌های ۵ لایه با ظرفیت ۳۶۰ تایی بهترین گزینه برای صادر کردن تخم‌مرغ‌ها هستند و با مقاومت و استحکام فوق‌العاده خود، هرگونه آسیب ناشی از حرکت و فشار کارتن‌ها را تحمل می‌کنند و از ضربه خوردن تخم‌مرغ‌ها جلوگیری می‌کنند.

کارتن ۱۸۰ تایی از سه لایه تشکیل می‌شود و برای حمل‌ونقل تخم‌مرغ‌ها از مرغداری به بازارهای محلی و بین‌شهری مناسب هستند و از ویژگی‌ها آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام بالا در برابر ضربه
  • مقاوم بودن در برابر فشار چیدمان
  • مقاوم در برابر رطوبت حاصل از تخم‌مرغ‌ها و محیط اطراف

قیمت کارتن‌های بسته‌بندی بر اساس جنس، ظرفیت، نوع طراحی، ابعاد و … ارزیابی می‌شود.

 

 

هزینه‌های مالیاتی صادرات تخم مرغ

مطابق با قوانین و ماده‌های تعیین‌شده برای محصولات کشاورزی و دامی، ۱۰۰ درصد درآمد حاصل از محصولات دامی و طیور از مالیات معاف هستند. حتی بحث‌هایی نیز در مورد حذف این معافیت وجود داشت که ارسلان قاسمی در مورد نادرست بودن این خبر، اطلاع داد و همچنین تأکید که در کل دنیا، مسئولیت بیشتری نسبت به پرورش‌دهندگان وجود دارد و حتی برای آنها یارانه نیز در نظر می‌گیرند به همین خاطر تحت‌فشار قرار دادن کشاورزان و دامداران عزیز کشور کار درستی نیست. برای کسب اطمینان از صحت این مسئله، می‌توانید تصویر مربوط به بخشنامه زیر را مشاهده کنید:

 

معافیت مالیاتی

 

صادرات تخم مرغ به چه کشورهایی انجام می‌شود؟

تخم خوراکی و تخم نطفه دار تولیدشده توسط مرغداران ایرانی به کشورهای عراق، سوریه، افغانستان، قطر و کویت صادر می‌شود ولی در بین این کشورها بیشترین صادرات و واردات تخم مرغ و انواع نژاد پرنده‌ها با کشور عراق انجام می‌شود.

طبق گفته مسئولان، روزانه به‌طور متوسط ۱۵۰ تخم مرغ به عراق صادر می‌شود و میزان دقیق صادرات به تقاضا و همچنین سلامتی مرغ‌های پرورشی ایران بستگی دارد. به این صورت که اگر بیماری‌هایی مانند آنفولانزا در بین مرغ‌های ایران شیوع پیدا کند، صادرات تخم مرغ به کشورهای همسایه متوقف می‌شود تا این‌که سازمان بهداشت جهانی سلامتی و پاکی پرنده‌های ایران را تائید کند.

در حال حاضر، صادرات تخم مرغ خوراکی یا نطفه‌دار از ایران به دبی انجام نمی‌شود ولی عمان، قطر و کویت ازجمله کشورهای عربی هستند که از تخم‌مرغ‌های تولیدی کشورمان بهره‌مند می‌شود. کشورهای عمان، قطر، عراق و کویت جزو معروف‌ترین کشورهایی هستند که تقاضای زیادی نسبت به خرید تخم مرغ صادراتی ایران دارند و دلیل اصلی این مسئله، بالا بودن کیفیت مرغداری‌ها و تخم‌مرغ‌های ایرانی می‌باشد.

اگر میزان تولید و مصرف تخم‌مرغ‌های ایرانی تولیدشده مدیریت شود، مطمئناً فعالیت در زمینه صادرات تخم مرغ به کشورهای دیگر باعث رونق کسب‌وکار مرغداران و درنهایت پیشرفت کاری آنها می‌شود.

در حالت کلی، بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید که در کل دنیا، تخم مرغ جزو کالاهای صادراتی نیست و هر کشوری باید بتواند از عهده برطرف کردن نیازهای داخلی خود بربیاید ولی چون کشورهای همسایه ایران توانایی تولید و تأمین نیازهای مردم خود نسبت به تخم مرغ را ندارند، عرضه تخم مرغ صادراتی ایران به این کشورها می‌تواند اقدام مناسبی در این زمینه باشد چون از این‌طرف، باعث ارزآوری نیز می‌شود.

 

مجوزهای لازم جهت صادرات

وارد و صادر کردن محصولات دامی مانند تخم نطفه دار و تخم مرغ خوراکی باید با تائید و مجوز وزارت جهاد کشاورزی انجام شود.

مدارک لازم جهت صادرات تخم مرغ خوراکی و تخم نطفه دار

  • دریافت کارت بازرگانی
  • دریافت مجوز صادرات (برای مواردی که موافقت با صادر کردن کالا از جانب وزارت بازرگانی به‌صورت نهایی اعلام‌نشده است)
  • دریافت گواهی بهداشت و قرنطینه

صدور مجوز صادرات سرتیفیکیت کاری

از کاربردهای مهم کارت بازرگانی می‌توان به صدور مجوز صادرات سرتیفیکیت کاری یا گواهی مبدأ اشاره کرد. گواهی مبدأ، سندی است که بخش بازرگانی هر کشور برای محصولات صادراتی تنظیم و صادر می‌کند. مجوز سرتیفیکیت کاری برای تعیین و گواهی مبدأ محصول صادراتی صادر می‌شود.

تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه حمل، تصویر کارت بازرگانی، فرم گواهی مبدأ تکمیل‌شده، فیش بانگی مربوط به هزینه‌های گواهی مبدأ، مهم‌ترین مدارک برای دریافت گواهی سرتیفیکیت کاری هستند.

این مجوز نشان‌دهنده محل تولید محصول است و در زمان توافق شده همراه با سایر اسناد در اختیار خریدار قرار می‌گیرد.

افرادی که دارای کارت بازرگانی هستند، می‌توانند با رمز عبور ۴ رقمی خود نسبت به دریافت گواهی مبدأ اقدام کنند و این کار از طریق سایت CSCS انجام می‌شود.

 

 

رویه‌های ترخیص تخم مرغ صادراتی از گمرک

ترخیص کالا از گمرک به تمام اقداماتی گفته می‌شود که طی آن محصولات از کشور مبدأ به کشور مقصد ارسال می‌شود. گمرک، اصلی‌ترین محل ترخیص تخم مرغ خوراکی صادراتی و تخم نطفه دار صادراتی است. تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی‌شده بعد از ورود به گمرک و طی مراحل لازم، مجوز لازم برای خروج یا ورود به کشور را دریافت می‌کند.

انجام کامل این ترخیص نیازمند دریافت کارت بازرگانی، صدور مجوزهای لازم و … است که انجام کامل این مراحل نیازمند طی مراحل قانونی است.

مزایای ترخیص کالا از اداره گمرک

  • اگر ترخیص تخم‌مرغ‌های صادراتی توسط اداره گمرک انجام شود، مبادله حالت قانونی و رسمی پیدا می‌کند.
  • پرداخت هزینه و عوارض مربوط به صادر کردن محصولات در همین روند ترخیص کالا انجام می‌شود و نیازی به پرداخت هزینه در مراحل دیگر نیست.
  • قیمت محصولات طی فرآیند ترخیص کالا انجام می‌شود و این ارزش‌گذاری محصولات صادراتی در اختیار سازمان گمرک قرار می‌گیرد.

نحوه ترخیص کالا

ورود تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی‌شده به انبار: شما به‌عنوان یک صادرکننده ابتدا باید محصولات خود را وارد انبار گمرک نمایید و انبار محصولات در اداره گمرک نیازمند دریافت مجوز ورود کالا به اداره گمرک می‌باشد. بعد این‌که محصولات شما در انبار گمرک ذخیره شد، نوبت به مرحله وزن کردن وسیله نقلیه حمل محصول می‌رسد و درنهایت بعدازاینکه تمام این مراحل طی شد، وسیله حمل محصول بعد از تائید مسئولان، وارد اداره گمرک می‌شود.

واحد ترانزیت: تنظیم اظهارنامه گمرکی کالا در این واحد انجام می‌شود. درواقع، تمامی مدارک مربوط به برگه توزین و مدارک وسیله نقلیه و اظهارنامه‌ها در این واحد بررسی و اقدام مربوط به پلمپ الصاقی انجام می‌شود.

درب خروجی گمرک: در این مرحله نوبت به فراهم کردن مقدمات خروج تخم مرغ خوراکی صادراتی یا تخم نطفه دار صادراتی بسته‌بندی‌شده از گمرک می‌رسد. ارزیابی‌ها و الصاق دوباره پلمپ از اقدامات مربوط به این مرحله می‌باشد.

تکمیل امور مالی: در این مرحله، محصولات آماده خروج از اداره گمرک و مرز می‌شوند. اقدامات مربوط به پرداخت هزینه‌های گمرکی در این مرحله انجام می‌شود. هزینه ترخیص کالا نیز از هزینه‌های صادراتی محسوب می‌شوند.

 

 

نتیجه‌گیری

عرضه تخم مرغ خوراکی صادراتی و نطفه دار صادراتی کی از رایج‌ترین کارهایی است که مرغداران بزرگ برای افزایش درآمد و سود خود انجام می‌دهند. بااینکه این کار برحسب دوره با محدودیت‌ها و عوارضی روبرو شده است ولی در حالت کلی تا زمانی که نیازهای داخلی به‌طور کامل برطرف شوند، انجام صادرات تخم مرغ ایده خوبی برای توسعه کسب‌وکار است. شخص تولیدکننده باید تمامی مراحل قانونی صادر کردن تخم مرغ خوراکی و تخم نطفه دار را طی کند تا در آینده با مشکلی مواجه نشود. ما در این مقاله به بررسی مختصر تمام موضوعات مربوط به تخم مرغ صادراتی پرداختیم و امیدواریم که با استفاده از این اطلاعات، مسیر روشن‌تری در این کسب‌وکار داشته باشید.

 

اگر سؤالی دارید یا در مورد موضوعی نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مشاوره

با همکار مربوطه ما بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید با ثبت نظرات، سؤالات

و پیشنهاد‌های خود به‌صورت کامنت در انتهای این مقاله، در آگاه‌سازی

هرچه بیشتر مخاطبین و علاقه‌مندان به این زمینه با ما همکاری کنید.

خرید تخم نطفه‌دار و جوجه:

برای راه‌اندازی مراکز پرورش طیور روش‌های مختلفی پیش روی شما قرار دارد و این خود شما هستید که باید متناسب با بودجه و توانایی‌های خود در این زمینه تصمیم بگیرید. خرید تخم نطفه‌دار و جوجه یا نیمچه از محبوب‌ترین روش‌های شروع است و کافی است با یکی از معتبرترین شرکت‌ها وارد ارتباط شوید و در صورت تائید، کار خود را با خرید محصول موردنظر شروع کنید. شرکت تخم نطفه‌دار دات کام، پیشرو و صاحب‌نام در فروش این محصولات در خدمت شما مشتریان عزیز است. محصولات این شرکت تحت شرایط کاملاً بهداشتی نگهداری و در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرند.

برای تهیه مرغوب‌ترین تخم‌های نطفه‌دار و باکیفیت‌ترین جوجه‌ها و همچنین جهت دریافت راهنمایی برای پرورش و نگهداری هر نوع نژاد از پرنده‌ها می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت تخم نطفه‌دار تماس حاصل فرمایید.

 

 

لطفا جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مشاوره و فروش گروه تولیدی و بازرگانی تخم نطفه دار تماس حاصل فرمایید :

کارشناس اول : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۲ ( کلیک کنید )

کارشناس دوم  : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۳ ( کلیک کنید ) ]

در ادامه بخوانید: 

خواص تخم مرغ خوراکی

 

.

 

دیدگاهتان را بنویسید