هر آنچه که باید در مورد جوجه کشی غاز بدانید

جوجه کشی غاز

جوجه کشی غاز تحت شرایط خاصی انجام می‌گیرد و توجه دقیق به تک‌تک این شرایط، زمینه‌ساز موفقیت در کسب‌وکار پرورش غاز است. افرادی که در زمینه پرورش غاز فعالیت می‌کنند باید با شرایط دو روش جوجه کشی مرسوم آشنا باشند و متناسب با بودجه و انرژی خود، بهترین انتخاب را داشته باشند. جوجه کشی تخم نطفه دار غاز با روش طبیعی مزایا و معایب خود را دارد و در مقابل، جوجه کشی غاز با دستگاه نیازمند تنظیم عواملی است که بی‌دقتی در هرکدام باعث مرگ تک‌تک نطفه‌های در حال رشد خواهد شد. در حالت کلی، هزینه و انرژی زیادی صرف تبدیل تخم نطفه دار غاز به جوجه غاز می‌شود، به همین خاطر باید با احتیاط رفتار کنید و با فرض بارور بودن تمامی تخم‌ها، دما و رطوبت ایده آل را هم در دوره نگهداری و هم در دوره مهم جوجه کشی حفظ کنید. جوجه کشی غاز موفق به روش مصنوعی با جمع‌آوری تخم‌های سالم و نگهداری آنها در یک انبار مناسب شروع می‌شود. اگر می‌خواهید تمامی اطلاعات لازم در مورد جوجه کشی غاز را کسب کنید، ادامه مطلب را از دست ندهید:

برای تهیه تخم نطفه دار کلیک کنید.

 

 

نکات مربوط به جمع‌آوری تخم‌ها

  1. پس از جمع‌آوری و خشک‌کردن تخم‌ها، در صورت نیاز برای از بین بردن فضولات از یک برس یا سمباده خشک استفاده کنید.
  2. اگرچه شستشوی تخم‌ها با آب توصیه نمی‌شود ولی در صورت نیاز می‌توانید تخم‌های کثیف را با استفاده از ترکیب آب و یک ماده ضدعفونی‌کننده مانند هیپوکلریت سدیم شستشو دهید. البته توجه داشته باشید که به‌هیچ‌وجه نباید دمای آب پایین‌تر از دمای تخم باشد به همین دلیل سعی کنید برای این کار از آبی با دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد استفاده کنید.
  3. برای جمع‌آوری تخم‌های نطفه دار از یک سینی پلاستیکی یا ظرف بدون منفذ و تمیز استفاده کنید تا آلودگی‌ها از مجموعه‌ای به مجموعه دیگر منتقل نشود.
  4. بلافاصله بعد از تمیز کردن تخم‌ها با انجام بخور باکتری‌های موجود روی پوسته تخم‌ها را از بین ببرید. هر چه قدر که انجام عمل بخور را به تأخیر بی اندازید، اثرگذاری خودش را از دست می‌دهد چون آسپرژیلوس و سالمونلا می‌توانند از منافذ پوسته به داخل تخم نفوذ کنند.
  5. عمل بخور با استفاده از گاز فرمالدئید انجام می‌شود. این گاز به‌صورت تجاری در محلول ۴۰ درصد آب بفروش می‌رسد، البته می‌توانید نسخه پودری این گاز را نیز خریداری کنید. این گاز بسیار سمی است و برای سلامتی بدن ضرر دارد به همین خاطر یک محفظه بسته تهیه کنید و تخم‌ها را در داخل آن قرار دهید.

 

نکات مربوط به دوره نگهداری

اکثر پرورش‌دهندگانی که روش جوجه کشی غاز با دستگاه را انتخاب کرده‌اند، ترجیح می‌دهند تعداد زیادی از تخم‌ها را به‌صورت هم‌زمان و یکجا به جوجه تبدیل کنند به همین دلیل تخم‌ها جمع‌آوری‌شده را در یک محیط مناسب نگهداری می‌کنند تا قابلیت جوجه کشی خود را به‌طور کامل حفظ کنند. در ادامه به بررسی نکات مربوط به نگهداری تخم نطفه دار غاز می‌پردازیم:

  1. بهترین دما برای نگهداری تخم نطفه دار غاز، ۱۵ – ۱۰ درجه سانتی‌گراد است که هنگام ترکیب با رطوبت نسبی ۷۵ – ۷۰ درصد به حفظ کامل قابلیت جوجه کشی تخم‌ها کمک می‌کند.
  2. ثابت ماندن تأثیر بدی روی تخم‌ها می‌گذارد، به همین دلیل سعی کنید تخم‌ها را به‌صورت ۶ بار در روز بچرخانید. تخم‌ها را با زاویه ۹۰ درجه بچرخانید تا عملکرد بهتری از خود نشان دهند.
  3. سعی کنید تخم‌ها را حداکثر به مدت ۴ روز نگهداری کنید چون هرچقدر دوره نگهداری طولانی‌تر باشد، قابلیت جوجه کشی آنها کمتر می‌شود. البته مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از یک روش تحت عنوان گرم کردن دوره‌ای تخم‌های نطفه دار غاز تأثیر مثبتی روی قابلیت جوجه کشی تخم‌ها می‌گذارد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که گرم شدن دوره‌ای تخم‌ها در یک دوره نگهداری طولانی‌مدت می‌تواند درصد جوجه کشی را افزایش داده و مدت‌زمان جوجه کشی را کاهش دهد.

 

انتخاب دستگاه جوجه کشی غاز

در حالت کلی دو نوع دستگاه جوجه کشی وجود دارد که می‌توان برای جوجه کشی تخم‌های نطفه دار غاز استفاده کرد.

  1. دستگاه جوجه کشی فن دار (forced – air)
  2. دستگاه جوجه کشی بدون فن (still – air)

دستگاه جوجه کشی فن دار بزرگ‌تر از دستگاه بدون فن است و معمولاً در جوجه‌کشی‌های تجاری مورداستفاده قرار می‌گیرد. اندازه دستگاه جوجه کشی بدون فن کوچک‌تر است و برای جوجه کشی تعداد کمی تخم نطفه دار غاز بکار می‌رود.

جوجه کشی غاز در طی ۳۰ روز تکمیل می‌شود و تخم‌های غاز همانند اکثر پرندگان آبزی دیگر در طول دوره جوجه کشی مصنوعی نیازهای منحصربه‌فردی دارند. مهم‌ترین این نیازها، خنک کردن تخم‌ها از روز چهارم تا بیست و هفتم می‌باشد و این کار تأثیر مثبتی روی نرخ هچ تخم‌های نطفه دار موجود در دستگاه جوجه کشی دارد.

دستورالعمل استفاده از دستگاه جوجه کشی غاز فن دار

دستگاه جوجه کشی هوای اجباری

اکثر دستگاه‌های فن دار دستورالعمل مخصوص به خود را دارند و پرورش دهنده برای جوجه کشی غاز باید با سازنده دستگاه مشورت کند تا دستگاه بهترین عملکرد خود را نشان دهد. با این حال، توصیه عمومی برای استفاده از دستگاه فن دار این است که در ۲۷ روز اول (قبل از انتقال به هچر) دما و رطوبت دستگاه به ترتیب روی ۳۷٫۷ درجه سانتی‌گراد و ۵۵ – ۵۰ درصد تنظیم شود. هنگام جوجه کشی غاز با دستگاه فن دار، تخم‌ها را به‌صورت افقی روی سینی بچینید. اگر تخم‌ها با حالت عمودی روی سینی قرار گرفته اند، باید هر دو ساعت یک بار همه تخم‌ها را به‌اندازه ۱۸۰ درجه بچرخانید.

تخم‌های غاز نیاز به خنک‌سازی دارند به این صورت که از روز چهارم تا بیست و هفتم در دستگاه را باز کنید و در عرض ۱۵ دقیقه با استفاده از اسپری آب، پوسته تخم‌ها را خیس کنید. ترکیب آب با یک محلول ضد باکتری می‌تواند ایده بهتری باشد. دمای آب باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد باشد.

نور آزمایی یکی از اقدامات ضروری در دوره جوجه کشی غاز است. در روز هفتم، با استفاده از یک منبع نور قوی میزان رشد سلولی نطفه‌ها را بررسی کنید. تخم‌های بدون نطفه یا خراب را از تخم‌های نطفه دار جدا کنید تا روند رشد جنین‌های سالم دچار مشکل نشود.

در روز بیست و هفتم جوجه کشی غاز، تخم‌ها را به قسمت هچر دستگاه جوجه کشی غاز منتقل کنید. قبل از قرار دادن تخم‌ها در قسمت هچر، با استفاده از نور آزمایی، دوباره رشد نطفه‌ها را کنترل و جنین‌های مرده را از دستگاه خارج کنید.

تخم‌ها در دوره هچر نیازی به عمل خنک‌سازی و چرخش ندارند و کافی است که دما را روی ۳۷٫۵ درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی را هم روی ۷۵ درصد تنظیم کنید. جوجه ریزی از روز سی‌ام آغاز می‌شود و سعی کنید با تنظیم تهویه اکسیژن لازم برای تنفس جوجه‌ها را فراهم کنید. غازها قبل از بیرون آمدن از تخم، باقیمانده کیسه زرده را جذب می‌کنند تا هنگام گرسنگی از آن تغذیه کنند. بااین‌وجود، اکیداً توصیه می‌شود که بلافاصله بعد از بیرون آمدن جوجه‌ها، آب و غذای لازم را در اختیار آنها قرار دهید.

دستورالعمل استفاده از دستگاه بدون فن

دستگاه جوجه کشی هوای آزاد

جوجه کشی غاز با دستگاه بدون فن، با تعداد کمی تخم نطفه دار غاز انجام می‌شود. اندازه این دستگاه بسیار کوچک‌تر از دستگاه‌های جوجه کشی فن دار است و معمولاً برای جوجه کشی ۱۰ تا ۱۰۰ تخم غاز مناسب است. رطوبت لازم برای رشد جنین‌ها از طریق تشت آب موجود در زیر تخم‌ها تأمین می‌شود. برای پر کردن این تشت از آب تمیز و گرم استفاده کنید تا سطح رطوبت مناسب حفظ شود. وجود گردوغبار روی سطح آب باعث کاهش تبخیر و درنتیجه کاهش سطح رطوبت موجود در محفظه دستگاه می‌شود.

برخلاف دستگاه‌های فن دار، اکثر مدل‌های بدون فن نیازی به انرژی برق ندارند و در عوض کار خود را با حرارت و گرما حل می‌کنند.

بهتر است طرز استفاده از دستگاه‌های بدون فن را از سازنده آنها یاد بگیرید تا دچار هیچ‌گونه مشکل فنی نشوید. در حالت کلی، دمای توصیه‌شده برای جوجه کشی غاز با دستگاه بدون فن، ۳۹٫۴ درجه سانتی‌گراد است. در این نوع دستگاه‌ها امکاناتی مانند چرخش خودکار وجود ندارد به همین دلیل مجبور هستید که این کار را به‌صورت دستی انجام دهید.

شما باید در طول روز ۴ الی ۶ بار همه تخم را به‌اندازه ۱۸۰ درجه بچرخانید و اولین چرخش را در صبح و آخرین چرخش را در شب انجام دهید. در روز هفتم، با انجام نور آزمایی تخم‌های تخم‌های نابارور و جنین‌های مرده را از دستگاه خارج کنید.

جوجه کشی طبیعی

جوجه کشی طبیعی

اکنون‌که با تمامی ترفندهای روش جوجه کشی غاز با دستگاه آشنا شدید، نوبت به معرفی روش جوجه کشی طبیعی می‌رسد. در این روش جوجه کشی غاز، ماده مسئول تخم‌گذاری و جوجه کشی است. در این روش جوجه کشی، غازهای ماده تبدیل به brooder می‌شوند و با نشستن روی تخم‌های کلاچ (۱۰ تا ۱۲ تخم)، جوجه کشی را شروع می‌کنند. این روش جوجه کشی غاز برای پرورش صنعتی توصیه نمی‌شود چون تخم‌گذاری غاز ماده در طول دوره جوجه کشی متوقف می‌شود و این به معنی پایین آمدن راندمان کل دوره تولیدمثل غاز است.

البته، یک روش دیگر برای جوجه کشی غاز به‌صورت طبیعی این است که از غازهای ماده فقط برای تخم‌گذاری استفاده کنید و برای جوجه کشی تخم‌های غاز از پرنده‌های دیگری مانند بوقلمون، مرغ یا اردک کمک بگیرید. به‌طورکلی، ظرفیت کلاچ پرنده‌ها متفاوت است به این صورت که مرغ می‌تواند بین ۴ تا ۶، اردک بین ۸ تا ۱۰ و بوقلمون بین ۱۰ تا ۱۴ تخم غاز را جوجه کشی کند.

لانه ماده باید به‌طور کامل تمیز باشد و در منطقه تاریکی قرار بگیرد که مزاحمتی برای ماده ایجاد نشود. پرورش دهنده باید آب و غذای لازم را در اختیار پرنده قرار دهید تا مجبور نباشد برای رفع گرسنگی تخم‌ها را ترک کند. مادر توانایی این را دارد که چند روز بعد از تولد نیز از جوجه‌ها مراقبت کند ولی بهترین کار این است که بلافاصله بعد از بیرون آمدن جوجه‌ها، آنها را به یک مرکز پرورش جوجه غاز منتقل کنید تا تمامی شرایط لازم برای رشد آنها فراهم شود.

خرید تخم نطفه دار غاز:

افرادی که پرورش غاز را با تهیه تخم نطفه دار شروع می‌کنند باید در زمینه شرایط جمع‌آوری و نگهداری تخم نطفه دار اطلاعات لازم را کسب کنند تا تخم‌هایی با درصد باروری بالا تهیه کنند. جوجه‌کشی تخم بدون نطفه یا با درصد باروری پایین چیزی جز ضرر اقتصادی در پی نخواهد داشت به همین خاطر خرید خود را از یک شرکت معتبر با ضمانت کتبی انجام دهید. شرکت تخم نطفه دار داتکام با تجربه کاری و سابقه درخشان خود آماده خدمت به شما عزیزان می‌باشد و کافی است که هدف خود را تعیین کنید و در ادامه با کارشناسان مجرب این شرکت تماس بگیرید تا مسیر خود را پیدا کنید. تخم‌های نطفه دار شرکت تخم نطفه دار داتکام تحت شرایط کاملاً بهداشتی و استاندارد جمع‌آوری و نگهداری می‌شوند. بسته‌بندی محصولات این شرکت با استفاده از تجهیزات ضدعفونی شده انجام می‌شود و این ویژگی‌ها باعث می‌شود که تخم‌ها تحت تأثیر هیچ‌گونه آلودگی خارجی قرار نگیرند.

 

برای تهیه مرغوب‌ترین تخم نطفه دار غاز و همچنین جهت دریافت راهنمایی برای پرورش و نگهداری غاز می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت تخم نطفه‌دار داتکام تماس حاصل فرمایید.

 

شماره های تماس جهت دریافت مشاوره ی رایگان :

لطفا جهت برقراری ارتباط با کارشناسان مشاوره و فروش شرکت تخم نطفه دار با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

کارشناس اول : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۲(کلیک کنید)

کارشناس دوم : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۳(کلیک کنید)

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

دیدگاهتان را بنویسید