آیا برای یادگیری نحوه پرورش قرقاول آماده‌اید؟

پرورش قرقاول

پرورش قرقاول یکی از شیرین‌ترین و پردرآمدترین کارهایی است که علاقه به قرقاول، تنها فاکتور لازم برای شروع این کار است. باوجوداینکه مردم علاقه زیادی به مصرف گوشت قرقاول دارند ولی پرورش قرقاول زینتی و گوشتی به‌اندازه مرغ رایج نیست و تولید تخم نطفه دار قرقاول، جوجه قرقاول یا قرقاول مولد کشور در سطح محدودی انجام می‌شود. در طی چند سال اخیر، مردم کل جهان متوجه خواص فوق‌العاده گوشت و تخم قرقاول شده‌اند و امروزه، تقاضای زیادی نسبت به این محصولات وجود دارد. علاوه بر ارزش غذایی بالای تخم و گوشت قرقاول، ناچیز بودن هزینه تولید و پرورش و وجود امکان پرورش قرقاول در منزل همگی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا پرورش قرقاول یکی از سودآورترین کسب‌وکارها باشد. اگر شما نیز علاقه‌مند به پرورش این پرنده زیبا هستید و بودجه لازم برای شروع کار را فراهم کرده‌اید، الآن بهترین زمان برای انجام اقدامات لازم است چون تقاضا نسبت به این گوشت روز بروز در حال افزایش است و میزان تولید کشور هم کم است. اگر شما با یادگیری تکنیک‌های لازم، بهترین قرقاول‌ها را پرورش دهید، تمامی توجه‌ها به سمت شما جلب خواهد شد پس برای برداشتن اولین قدم و آموزش پرورش قرقاول ، با ادامه مطلب همراه باشید:

برای تهیه تخم نطفه دار کلیک کنید.

برای تهیه تخم نطفه دار قرقاول کلیک کنید.

 

 

هدف از شروع کار پرورش قرقاول

قرقاول هم به‌عنوان پرنده گوشتی و هم به‌عنوان پرنده زینتی بکار می‌رود و در زمینه‌های مختلفی نیاز به این پرنده احساس می‌شود. اگر می خواهید در زمینه پرورش قرقاول مشغول به فعالیت شوید ابتدا باید هرف خود را مشخص کنید و با تعیین نحوه پرورش قرقاول در این مسیر قدم بردارید.

تولید گوشت قرقاول

گوشت قرقاول یکی از مغذی‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع گوشت موجود در جهان است. درصد پروتئین، فسفر، آهن و سایر مواد معدنی این گوشت بیشتر از گوشت مرغ است و این تفاوت باعث می‌شود که روزبه‌روز تقاضا نسبت به این گوشت بیشتر شود ولی تولید کم مانع برطرف شدن نیاز تمام مردم می‌شود. قرقاول آمریکایی انتخاب مناسبی برای پرورش قرقاول با هدف تولید گوشت می‌باشد چون علاوه بر قیمت کم به خاطر وزن گیری بالا و تولید گوشت باکیفیت، در یک مدت کوتاه باعث تولید درآمد بسیار بالایی می‌شود.  

قیمت گوشت قرقاول نسبت به گوشت مرغ خیلی بیشتر است و اگر بخواهیم قیمت روز این دو را مقایسه کنیم باید بگوییم که قیمت ۱ کیلوگرم گوشت مرغ ۲۴ هزار تومان و قیمت ۱٫۷ کیلوگرم گوشت قرقاول ۱۲۶ هزار تومان است و با توجه به این تفاوت، شرایط اقتصادی بازار به‌قدری دچار نوسانات شده است که اکثر مردم ترجیح می‌دهند که به‌جای تغذیه مقوی‌تر، گوشت ارزان‌تری تهیه کنند و ازاین‌جهت دچار هزینه زیاد نشوند.

درگذشته که گوشت قرقاول بیشتر از طریق شکار وارد بازار می‌شد، قیمت بیشتری داشت ولی امروزه اصلاحات نژادی و استفاده از تجهیزات پرورشی مناسب باعث شده است که تولید صنعتی گوشت قرقاول افزایش پیدا کند و باقیمت مناسب‌تری به بازار عرضه شود. هرچقدر که میزان پرورش و تولید گوشت افزایش پیدا کند، بازار گوشت قرقاول دچار رونق زیادی می‌شود و باقیمت ارزان‌تری به فروش می‌رسد. این یک بازی دوطرفه است، هر چه قدر به خاطر ارزان بودن، مردم بیشتری از گوشت قرقاول استفاده کنند، محصولات تولیدی پرورش‌دهندگان هم با سرعت بیشتری بفروش می‌رسند.

استفاده تزئینی

زیبایی و تنوع رنگی این پرنده زبانزد همه مردم است، بنابراین استفاده از قرقاول در مصارف زینتی مانند تزئین باغ‌ها یا تاکسیدرمی کاملاً منطقی است. برخی از پرورش‌دهندگان به‌جای گوشت، به زیبایی این پرنده توجه می‌کنند و شرایط نگهداری و نظافت را با دقت بیشتری جلو می‌برند تا آسیبی به زیبایی پرنده وارد نشود.

بیشتر پارک‌های بزرگ با قرار دادن قرقاول‌های زیبایی مانند لیدی، طلایی یا لیمویی سعی دارند که توجه مردم را به خود جلب کنند و به همین دلیل با پرورش‌دهندگان و فروشندگان قرقاول در این زمینه همکاری می‌کنند.

تاکسیدرمی قرقاول

تاکسیدرمی روشی برای حفظ زیبایی پرنده‌های زینتی می‌باشد. به این صورت که پرنده با استفاده از تجهیزات خاص خشک می‌شود و به‌صورت مجسمه برای تزئین خانه‌ها یا جاهای دیگر استفاده می‌شود.

 

نحوه شروع پرورش قرقاول

بعد از آموزش پرورش قرقاول، ۲ روش برای شروع کار وجود دارد.

روش اول این‌که با خرید قرقاول مولد و نگهداری از آنها، شرایط لازم برای تخم‌گذاری و تولید جوجه‌های بیشتر را فراهم کنید.

نکاتی در مورد خرید و پرورش قرقاول مولد

  1. سن قرقاول‌های مولد بین ۱۱ تا ۱۷ ماه باشد.
  2. نسبت درستی از قرقاول‌های نر و ماده را تهیه کنید. (نر: ماده، ۱: ۸ یا ۷: ۵۰)
  3. سیستم روشنایی محیط پرورشی باید قابل تنظیم باشد.
  4. اندازه تهویه باید به‌گونه‌ای باشد که کل فضای سالن را پوشش دهد، البته اگر شدت تهویه خیلی زیاد باشد باعث ایجاد شوک دمایی می‌شود.
  5. فضایی به‌اندازه یک مترمربع برای هر ۴ عدد قرقاول مناسب است.
  6. بهترین دما برای سالن پرورش قرقاول ۲۲ تا ۲۶ درجه است. شما به‌عنوان یک پرورش‌دهنده باید حرارت محیط را تحت کنترل قرار دهید تا کیفیت تخم‌گذاری یا گوشت دهی بالا برود و همچنین دمای بدن پرنده‌ها دچار نوسان نشود.
  7. وجود رطوبت زیاد باعث ایجاد قارچ و کپک در کف زمین می‌شود به همین دلیل سعی کنید میزان رطوبت محیط را بین ۲۵ الی ۵۰ درصد نگه دارید. البته رطوبت کم هم باعث ایجاد بیماری‌های تنفسی می‌شود.

روش دوم هم با خرید تخم نطفه دار قرقاول و جوجه‌کشی آنها آغاز می‌شود.

هنگام خرید تخم نطفه دار قرقاول در مورد درصد باروری و کیفیت قرقاول‌های مولد اطمینان حاصل کنید. توجه داشته باشید که اگر بودجه لازم برای خرید یک دستگاه جوجه‌کشی را دارید، ابتدا دستگاه مناسبی را تهیه کنید و سپس نسبت به خرید تخم نطفه دار قرقاول اقدام کنید. شرایط نگهداری تأثیر زیادی در حفظ قابلیت جوجه‌کشی تخم‌ها دارد به همین دلیل ابتدا در مورد محیط و تجهیزات نگهداری تخم‌های مرکز فروش موردنظر اطمینان حاصل کنید.

اگر بودجه لازم برای خرید دستگاه جوجه‌کشی ندارید، می‌توانید از افرادی که مایل به اجاره دادن دستگاه خود هستند، همکاری کنید. یک روش دیگر نیز استفاده از دستگاه جوجه‌کشی دوست یا آشنا می‌باشد. این خود شما هستید که باید شرایط خودتان را در نظر بگیرید و متناسب با آن، تصمیم بهتری بگیرید.

 

 

نکات مهم مربوط به تغذیه و مسکن قرقاول

نحوه پرورش قرقاول به سن و هدف پرورش­ دهنده بستگی دارد. پرورش جوجه قرقاول و پرورش قرقاول گوشتی هرکدام اقدامات مخصوص خود را دارند که رعایت آنها باعث بالا رفتن کیفیت محصولات و اعتبار پرورش‌دهنده می‌شود.

نحوه پرورش جوجه قرقاول

پرورش جوجه قرقاول

برخی از پرورش‌دهندگان سعی دارند که با جوجه‌کشی تخم‌های نطفه دار قرقاول، جوجه‌های سالمی  به دنیا بیاورند و با فروش جوجه‌ها کسب درآمد کنند. البته قیمت جوجه‌ها بستگی به شرایط نگهداری، میزان سلامتی و سن آنها بستگی دارند. اگر قصد دارید که در زمینه پرورش جوجه قرقاول و فروش آنها فعالیت کنید باید نکات لازم برای حفظ سلامتی آنها را رعایت کنید:

  1. قرقاول‌ها نیز همانند پرنده‌های دیگر به یک فضای سرپوشیده نیاز دارند. ۲۵ فوت مربع برای هر ۱۲۵ جوجه قرقاول کافی است. بااین‌حال، سعی کنید فضای باز بزرگ‌تری را برای آنها در نظر بگیرید چون این پرنده‌ها وحشی هستند و در صورت کمبود جا کمی پرخاشگر می‌شوند.
  2. جوجه‌های قرقاول بدن بسیار ظریفی دارند به همین خاطر قبل از به دنیا آمدن جوجه‌ها محیط مخصوص به آنها را تمیز و ضدعفونی کنید. تجربه نشان می‌دهد که کاه خردشده بهترین گزینه برای پوشش کف است. قرقاول‌ها علاقه زیادی به خوردن خرده چوب دارند به همین دلیل از این‌گونه مواد برای پوشش کف زمین استفاده نکنید چون جوجه‌ها با خوردن خرده چوب می‌میرند. شن و ماسه گزینه خوبی برای پوشش کف محیط نگهداری جوجه‌ها نمی‌باشند.
  3. استفاده از لامپ‌های حرارتی، آسان‌ترین روش برای کنترل دمای محیط نگهداری جوجه‌ها است. ۱ لامپ مادون‌قرمز ۲۵۰ واتی برای ۱۰۰ جوجه پرورشی کافی است. از لامپی استفاده کنید که انتهای آن به رنگ قرمز باشد چون روشنایی زیاد باعث تحریک جوجه‌ها به کانی بالیسم می‌شود. لامپ حرارتی را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که فاصله بین کف زمین تا قسمت پایین لامپ، ۱۸ اینچ باشد.
  4. مسکن پرورش جوجه قرقاول باید به حدی بزرگ باشد که هر ۳ یا ۴ جوجه محیطی به‌اندازه یک فوت مربع در اختیار داشته باشند.
  5. از زمان ورود جوجه‌ها به محیط تا ۶ ماهگی برای تغذیه آنها از غذای پرنده با ۳۰% پروتئین یا غذای استارتر بوقلمون استفاده کنید. بهترین خوراک دارویی حاوی ۱ پوند آمپرولیوم به ازای هر تن خوراک است. غذا را به‌صورت خردشده در اختیار جوجه‌ها قرار دهید. اگر به هر دلیلی باید از آنتی‌بیوتیک استفاده کنید، بهترین روش، حل کردن پودر آنتی‌بیوتیک در آب جوجه‌ها می‌باشد.

آشنایی با پرورش قرقاول گوشتی

  1. قرقاول ایرانی و آمریکایی از بهترین نژادها برای تولید گوشت قرقاول باکیفیت هستند. ۴ ماهگی بهترین زمان برای اطمینان از کیفیت گوشت قرقاول‌ها است و شما در این دوره باید نکات لازم برای رشد مناسب آنها را فراهم کنید. استفاده از غذای پرنده با ۲۸ درصد پروتئین برای جوجه‌ها و ۲۴ درصد پروتئین برای ماه‌های بعدی بهترین جیره غذایی برای رشد سالم جوجه‌ها است.
  2. استفاده از موادی مانند سویا، مولتی‌ویتامین و سویا باعث وزن گیری بهتر جوجه قرقاول‌ها می‌شود.
  3. محیط تأثیر زیادی در روند رشد جوجه قرقاول‌ها دارد. اگر می‌خواهید با پرورش قرقاول گوشتی کسب درآمد کنید، باید به مسکن پرنده‌ها توجه زیادی داشته باشید. محیط نگهداری پرنده‌ها باید مجهز به برق، گاز و آب باشد تا هنگام استفاده از امکانات و تجهیزات دچار مشکلی نشوید.
  4. اندازه فضای باز و بسته را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که قرقاول‌ها دچار ازدحام نشوند چون این پرنده‌ها پتانسیل زیادی برای کانی بالیسم دارند.
  5. تعداد ظرف دانخوری و آب‌خوری را متناسب با تعداد جمعیت گله لحاظ کنید تا پرنده‌ها به خاطر گرسنگی یا تشنگی تلف نشوند.
  6. شرایط آب و هوایی تأثیر زیادی روی سلامتی قرقاول‌ها دارد به همین دلیل سعی کنید با استفاده از دستگاه‌های مختلف، محیطی با دمای مناسب را برای قرقاول‌ها فراهم کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر در جنوب کشور زندگی می‌کنید برای جلوگیری از گرمازدگی قرقاول‌ها از کولر استفاده کنید و برعکس در فصل زمستان هم برای جلوگیری از یخ‌زدگی یا سرماخوردگی پرندگان از سیستم گرمایش و هیتر استفاده کنید.
  7. پرنده‌ها هنگام ازدحام در کنار یکدیگر بوی بدی در فضا پخش می‌کنند، برای از بین بردن این بوی بد و همچنین تنفس بهتر و راحت‌تر آنها از سیستم تهویه مناسب استفاده کنید.

 

 

نحوه شروع پرورش و نگهداری قرقاول در منزل

 اکثر روستانشینان فضای کافی و مناسبی را برای پرورش قرقاول در منزل در اختیار دارند و برخی از آنها متوجه اهمیت گوشت پرنده و سطح تولید کم آن شده‌اند به همین خاطر با تهیه تعداد مناسبی جوجه قرقاول و تخم نطفه دار قرقاول، کار پرورش و نگهداری قرقاول را شروع کنند.

اگر شما نیز به‌عنوان تازه‌کار در تلاش هستید که در این زمینه شروع به فعالیت کنید، ابتدا تعداد کمی قرقاول مولد تهیه کنید تا از طریق آشنایی با نحوه پرورش قرقاول، تجربه لازم برای توسعه کار خود را به دست بیاورید. وضعیت بازار  ، هزینه‌های تولید بر اساس منطقه زندگی و میزان تراکم پرورش‌دهنده‌های قرقاول در آن منطقه تأثیر زیادی در تعیین هدف پرورش شما دارد.

هزینه پرورش قرقاول در منزل به‌قدری کم است که در مقایسه با سود حاصل از فروش گوشت و تخم قرقاول، نزدیک به صفر است. افرادی که در زمینه پرورش صنعتی قرقاول فعالیت می‌کنند، هزینه‌های زیادی را برای دستگاه‌ها جوجه‌کشی باکیفیت، تجهیزات نگهداری و … صرف می‌کنند و همین باعث می‌شود قیمت بیشتری را برای محصولات خود در نظر بگیرند.

اما به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت حرف اول را می‌زند و شما به هر شکلی در این زمینه فعالیت کنید به خاطر کیفیت بالای محصولات، مشتریان خود را خواهید داشت. کافی است که به تغذیه و سلامتی پرنده‌های خود اهمیت بدهید تا تخم و گوشت قرقاول سالمی به بازار تحویل بدهید.

غذای قرقاول مانند غذای مرغ است و تنها فرقی که دارد این است که قرقاول نیازی به واکسن ندارد مگر اینکه شما خودتان برای حفظ سلامتی گله و تمیزی محیط پرورشی خود از مولتی‌ویتامین و واکسن‌های لازم استفاده کنید. پرورش قرقاول در منزل کار بسیار آسانی است مخصوصاً برای افرادی که چند سال است در این زمینه فعالیت می‌کنند و تجربه لازم برای مدیریت بهتر پرنده‌ها را به دست آورده‌اند.

افرادی که به پرورش قرقاول در خانه مشغول هستند، صد در صد مجبور به انجام کارهای دیگر هستند و شاید نتوانند روزانه یک‌بار وضعیت آنها را بررسی کنند. یک مزیت دیگر قرقاول این است که بیش از مصرف روزانه خود غذا نمی‌خورند و قادر به مدیریت غذای خود هستند. به این صورت که اگر شما غذای یک ماه را جلوی قرقاول‌ها بگذارید، آنها با مصرف کافی و بهینه تا ۳۰ روز از آن غذا استفاده می‌کنند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که پرورش‌دهنده قرقاول در کنار این کار به کارهای دیگری نیز بپردازد.

نگهداری قرقاول در منزل نیاز به تجهیزات سرمایشی و گرمایشی بسیار بزرگ و گران‌قیمت ندارد چون بدن این پرنده در برابر سرما و گرما مقاوم است. همین مسئله باعث می‌شود که هزینه تولید و پرورش قرقاول کاهش پیدا کند. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که قرقاول‌ها قدرت پرواز دارند به همین خاطر محصور بودن محیط پرورشی یک امر ضروری است. قرقاول‌ها سروصدای زیادی ندارند و پرورش و نگهداری قرقاول در منزل باعث آزار و اذیت همسایه‌ها نمی‌شود.

 

خرید تخم نطفه دار قرقاول:

افرادی که پرورش قرقاول را با تهیه تخم نطفه دار شروع می‌کنند باید در زمینه شرایط جمع‌آوری و نگهداری تخم نطفه دار اطلاعات لازم را کسب کنند تا تخم‌هایی با درصد باروری بالا تهیه کنند. جوجه‌کشی تخم بدون نطفه یا با درصد باروری چیزی جز ضرر اقتصادی در پی نخواهد داشت به همین خاطر خرید خود را از یک شرکت معتبر با ضمانت کتبی انجام دهید. شرکت تخم نطفه دار داتکام با تجربه کاری و سابقه درخشان خود آماده خدمت به شما عزیزان می‌باشد و کافی است که هدف خود را تعیین کنید و در ادامه با کارشناسان مجرب این شرکت تماس بگیرید تا مسیر خود را پیدا کنید. تخم‌های نطفه دار شرکت تخم نطفه دار داتکام تحت شرایط کاملاً بهداشتی و استاندارد جمع‌آوری و نگهداری می‌شوند. بسته‌بندی محصولات این شرکت با استفاده از تجهیزات ضدعفونی شده انجام می‌شود و این ویژگی‌ها باعث می‌شود که تخم‌ها تحت تأثیر هیچ‌گونه آلودگی خارجی قرار نگیرند.

برای تهیه مرغوب‌ترین تخم نطفه دار قرقاول و همچنین جهت دریافت راهنمایی برای پرورش و نگهداری قرقاول می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت تخم نطفه‌دار داتکام تماس حاصل فرمایید.

شماره های تماس جهت دریافت مشاوره ی رایگان :

لطفا جهت برقراری ارتباط با کارشناسان مشاوره و فروش شرکت تخم نطفه دار با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

کارشناس اول : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۲(کلیک کنید)

کارشناس دوم : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۳(کلیک کنید)

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

دیدگاهتان را بنویسید