تمامی اطلاعات لازم درباره راه‌اندازی مرغداری

مرغداری

تمامی اطلاعات لازم درباره راه‌اندازی مرغداری: مرغداری به کسب‌وکاری گفته می‌شود که پرورش‌دهنده با پرورش انواع مختلف مرغ‌ها در زمینه تولید گوشت، تخم مرغ و پر فعالیت می‌کند. مرغداری دارای مزایای زیادی می‌باشد که افراد علاقه‌مند را نسبت به شروع این کسب‌وکار تشویق می‌کند و اینجاست که باید در مورد نیازمندی‌ها و شرایط شروع مرغداری اطلاع داشته باشید تا بتوانید شروع قوی‌تری نسبت به بقیه داشته باشید. مرغداری تجاری یک روش کسب درآمد بسیار سودمند است که فعالیت در این زمینه درهای زیادی را به‌سوی افزایش درآمد باز می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط کاری مربوط به مرغداری، با ادامه مطلب همراه باشید:

 

بررسی دقیق‌تر مزایای مرغداری

شغل مرغداری مزایای بسیار زیادی دارد بنابراین بسیاری از افراد علاقه‌مند به پرورش طیور ترجیح می‌دهند که در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند. به‌طورکلی مرغداری به‌منظور تولید تخم، گوشت، محصولات زینتی مانند پر و ایجاد درآمد بالا تأسیس می‌شود و در حال حاضر، میلیون‌ها مرغداری در سراسر جهان مشغول تولید گوشت و تخم مرغ هستند.

۱٫ نیاز به سرمایه کمتر

مزیت اصلی مرغداری این است که برای شروع کار نیاز به سرمایه زیادی نیست و شما برای شروع فقط به یک سرمایه اولیه نیاز دارید. همچنین، بیشتر مرغ‌هایی که برای مرغداری انتخاب می‌شوند قیمت چندان بالایی ندارند و شما با تهیه مکان و تجهیزات لازم و خرید چند مرغ برای ایجاد گله اولیه می‌توانید کار خود را شروع کنید.

۲٫ عدم نیاز به فضای بزرگ

شما برای راه‌اندازی مرغداری به فضای خیلی بزرگی نیاز ندارید مگر اینکه بخواهید این کار را به‌صورت تجاری انجام دهید. به این صورت که اگر می‌خواهید کار پرورش مرغ را در حیات خلوت یا مزرعه کوچک خود انجام دهید، به‌راحتی می‌توانید یک یا تعدادی قفس مرغداری تهیه و کار خود را شروع کنید.

۳٫ بازده بالا در یک دوره کوتاه‌مدت

جالب است بدانید که مرغداری تجاری در یک مدت کوتاه، بازده بالایی از سرمایه‌گذاری را به همراه دارد. به این صورت که جوجه‌هایی گوشتی بعد از یک دوره کوتاه به بلوغ می‌رسد و آماده کشتار هستند و از طرف دیگر محصولات مرغ‌ها گران نیستند به همین دلیل اکثر مردم از پس هزینه‌های آن برمی‌آیند و تقاضا برای این نوع محصولات همیشه بالا است.

۴٫ عدم نیاز به نگهداری دائم

سازه‌های مرغداری نیاز به نگهداری دائم ندارند به‌خصوص زمانی که از قفس‌های باتری استفاده می‌شود و دلیل آن این است که دان خوری و آب‌خوری پرنده‌ها به‌صورت خودکار مدیریت می‌شود. اگر بتوانید تمامی پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی را به نحو احسن رعایت کنید، میزان بیماری پرنده‌ها به حداقل می‌رسد.

۵٫ عدم اجباری بودن مجوز

لازم به ذکر است که در اکثر موارد شما برای شروع کار مرغداری به مجوزی نیاز ندارید و کار پرورش پرنده خانگی کار راحت‌تری است؛ ولی اگر قصد دارید این کار را به‌صورت تجاری انجام دهید باید قوانین مخصوص مرغداری‌های تجاری را به‌طور کامل رعایت کنید تا در آینده به مشکل برنخورید.

۶٫ تقاضای بالا

گوشت و تخم مرغ جزو مواد غذایی مقوی و محبوب هستند به همین دلیل تقاضای جهانی زیاد دارند. در این وضعیت که اکثر مردم ترجیح می‌دهند وعده‌های غذایی خود را با این محصولات تکمیل کنند، ایجاد یک مرغداری و پرورش مرغ‌های سالم و باکیفیت ایده بسیار خوبی است.

۷٫ فرصت شغلی و کسب درآمد

پرورش مرغ باعث ایجاد درآمد و فرصت‌های شغلی می‌شود. جوانان تحصیل‌کرده که از مشکل بیکاری رنج می‌برند، می‌توانند با شروع مرغداری تجاری به درآمدهای خوبی دست پیدا کنند. زنان و دانشجویان نیز می‌توانند با فعالیت در این زمینه به درآمدهای دلخواه خود دست پیدا کنند و روزبه‌روز به اهداف خود نزدیک‌تر شوند.

۹٫ بهره‌مندی از وام‌ها

تقریباً همه بانک‌ها برای کسب‌وکارهای تجاری، وام‌هایی را در نظر می‌گیرند. اگر می‌خواهید کار مرغداری را به‌صورت تجاری انجام دهید، می‌توانید از بانک‌های مربوطه وام‌هایی را درخواست کنید تا از عهده تهیه تجهیزات مرغداری لازم بربیایید.

 

انواع روش‌های مرغداری

مرغداری در فضای آزاد یا فشرده

پرورش مرغ در فضای باز

تقریباً ۷۴ درصد از کل گوشت جهان و ۶۸ درصد از کل تخم مرغ جهان از طریق روش پرورش در فضای آزاد تولید می‌شود. پرورش‌دهنده با استفاده از این روش می‌تواند تعداد زیادی مرغ با تراکم ذخیره بالا پرورش دهد. البته، روش پرورش فشرده نیز یکی از روش‌های جایگزین فضای آزاد است.

برخی از تفاوت‌های اساسی بین روش فشرده و فضای آزاد این است که روش فشرده یک سیستم بسیار کارآمد است که موجب صرفه‌جویی در زمین، خوراک، نیروی کار و سایر منابع می‌شود و میزان تولید را افزایش می‌دهد. در این روش، محیط پرورشی به‌طور کامل توسط پرورش‌دهنده کنترل می‌شود، بنابراین، تولید مداوم سالانه در هر فصل و محیط تضمین‌شده است.

البته برخی افراد اعتقاد دارند که روش فشرده خطرات سلامتی را به همراه دارد و برای محیط‌زیست مضر است. در عوض، روش مرغداری در فضای آزاد، مکان وسیعی را برای پرورش پرنده‌ها اختصاص می دهد و میزان تولید این روش تقریباً روش فشرده یکسان است.

مرغداری در فضای آزاد به معنای ارائه امکانات طبیعی و آزادی به پرندگان برای مدت مشخصی از روز است. در این روش، پرورش‌دهندگان هر شب پرنده‌ها را در داخل محیط بسته نگهداری می‌کنند تا از آب‌وهوای نامساعد و حمله شکارچیان در امان بمانند.

مرغداری تخم گذار

مرغداری تخم گذار

مرغ‌هایی که برای تولید تخم مرغ پرورش می‌یابند به‌عنوان مرغ تخم‌گذار شناخته می‌شوند. مرغ‌های تخم‌گذار در ۱۲ الی ۲۰ هفتگی شروع به تخم‌گذاری می‌کنند و از ۲۵ هفتگی به بعد تخم‌گذاری آنها منظم می‌شود. البته، بعد از گذشت ۷۰ الی ۷۲ هفته، میزان تخم‌گذاری مرغ کاهش می‌یابد.

پرورش‌دهندگانی که در زمینه مرغداری تخم‌گذار مشغول به فعالیت هستند، مرغ‌ها را به مدت ۱۲ ماه نگهداری می‌کنند و سپس آنها را با هدف کشتار به کشتارگاه‌ها می‌فروشند. بااینکه مرغ‌ها به‌طور طبیعی می‌توانند بیش از ۶ سال زنده بمانند ولی عمر مفید آنها محدود است.

در این نوع مرغداری، شرایط محیطی مانند نور توسط پرورش‌دهندگان کنترل می‌شود. به این صورت که هر چه دوره روشنایی بیشتر باشد، احتمال شروع تخم‌گذاری بیشتر است. مرغ تخم‌گذار در ماه‌های گرم بیشتر از ماه‌های سرد تخم‌گذاری می‌کند؛ بنابراین، هرچقدر که حرارت و نور مناسبی را برای پرنده‌های خود فراهم کنید، میزان تخم‌گذاری آنها نیز بیشتر خواهد شد.

روش ارگانیک

این روش مشابه روش پرورش در فضای آزاد است ولی با این تفاوت که در روش فضای آزاد تعداد زیادی از مرغ‌ها باهم پرورش می‌یابند اما در روش ارگانیک گونه‌های خاصی از مرغ‌ها در گروه‌های کوچک با تراکم کمتر پرورش می‌یابند. این نوع پرورش محدودیت‌های کمتری در زمینه استفاده از آب، خوراک، مواد دارویی و مکمل‌های غذایی دارد. در پرورش ارگانیک، پرورش‌دهنده باید در هر هکتار حداکثر ۱۰۰۰ پرنده و در هر خانه حداکثر ۲۰۰۰ پرنده نگهداری کند.

روش پرورش در حیاط

پرورش مرغ در حیاط

این یک روش بسیار محبوب است که توسط اکثر پرورش‌دهندگان مبتدی مورداستفاده قرار می‌گیرد. پرورش‌دهنده با ایجاد یک محیط و حصارکشی آن، حیوانات اهلی مانند مرغ و گاو را پرورش می‌دهد.

مرغداری با قفس باتری

مرغداری در قفس باتری

جالب اینجاست که روش قفس باتری یکی از رایج‌ترین روش‌های مرغداری است و اکثر افراد ترجیح می‌دهند که با استفاده از این روش، ظرفیت محدود محیط خود را ارتقاء دهند تا قادر به پرورش پرنده‌های بیشتری باشند.

در این روش، از قفس‌های فلزی با ابعاد کوچک استفاده می‌شود و هر قفس می‌تواند حدود ۳ تا ۸ مرغ را در خود جای دهد. به‌طورکلی، دیواره‌های قفس‌ها از مش یا فلز جامد و کف آنها نیز از مش‌های سیمی شیب‌دار ساخته‌شده است و این ویژگی باعث می‌شود که مدفوع مرغ‌ها به سمت پایین سقوط کند. همچنین حالت شیب‌دار کف، جمع‌آوری تخم‌ها را نیز راحت‌تر می‌کند.

در روش قفس باتری، غذای مرغ‌ها توسط یک لوله فلزی یا پلاستیکی نصف شده و آب آنها توسط سیستم آب‌رسانی قطره‌ای تأمین می‌شود. قفس‌ها در یک ردیف طولانی کنار هم قرارگرفته‌اند و امکان ایجاد طبقه‌های بیشتری از این قفس‌ها نیز وجود دارد و در این حالت، هزاران مرغ در کنار هم قرار می‌گیرند و به‌خوبی رشد می‌کنند. برای کاهش نوک زنی میزان شدت نور را کمتر از ۱۰ لوکس نگه دارید.

مزایای نگهداری مرغ در قفس باتری

·       مراقبت آسان‌تر

·       جمع‌آوری آسان تخم‌ها

·       تخم‌مرغ‌های تمیزتر

·       نیاز به خوراک کمتر

·       افزایش ظرفیت محیط نگهداری

·       کاهش ابتلا به انگل‌ها و بیماری‌های مختلف و کاهش سرعت شیوع بیماری

·       کاهش هزینه مربوط به نیروی کار

بااین‌حال، این سیستم با برخی از مشکلات نیز همراه است. اگر تعداد زیادی مرغ را در یک فضای کوچک پرورش دهید، اکسیژن محیط کمتر و کربن دی‌اکسید تولیدی بیشتر می‌شود. مرغ‌ها نمی‌توانند فضای کافی برای راه رفتن، بال زدن، ایستادن یا نشستن داشته باشند، بنابراین ممکن است دچار افسردگی و بی‌حوصلگی شوند و این تغییر رفتار روی میزان رشد و تخم‌گذاری آنها تأثیر بگذارد.

این سیستم در برخی از کشورها ممنوع است چون به‌نوعی یک حرکت ضد حیوانی محسوب می‌شود و آزادی و شادی را از آنها می‌گیرد.

 روش قفس مجهز

پرورش در قفس مجهز

این روش نسخه پیشرفته‌تر سیستم قفس باتری است و در این نوع قفس، مرغ‌ها فضا و امکانات بیشتری در اختیار دارند. این فضای بزرگ‌تر باعث می‌شود که مرغ‌ها به فعالیت‌های عادی خود مانند بال زدن، نشستن و … خود ادامه دهند و لحظه‌های شیرین‌تری نسبت به قفس باتری تجربه کنند.

مرغداری گوشتی

مرغداری گوشتی

مرغ‌های گوشتی، نژادهای هستند که از آن‌ها برای تولید گوشت استفاده می‌شود. با استفاده از روش‌های مدرن کشاورزی، جوجه‌های گوشتی در سن ۵ تا ۶ هفتگی آماده کشتار هستند.

مرغداری داخلی

مرغداری داخلی
مرغداری داخلی

در این سیستم، جوجه‌های گوشتی ۵ تا ۶ هفته‌ای در یک خانه بزرگ و باز نگهداری می‌شوند. پوسته برنج، تراشه چوب، پوسته بادام‌زمینی و … به‌عنوان بستر کف خانه استفاده می‌شوند. این نوع مرغداری‌ها، مجهز به دستگاه‌های مکانیکی ارائه آب و غذا هستند. بااین‌حال، تهویه، کولر و بخاری از مهم‌ترین نیازمندی‌های این روش‌ها هستند.

تمیز و خشک بودن محیط نگهداری برای سلامتی و رفاه جوجه‌ها ضروری است. معمولاً خانه‌ای به طول ۴۰۰ فوت و عرض ۴۰ فوت برای نگهداری ۲۰ هزار پرنده کافی است.

 

نیازمندی‌های مرغداری

توجه داشته باشید که زمانی در این عرصه موفق می‌شوید که کار خود را با برنامه‌های غذایی و بهداشتی خوبی دنبال کنید و مرغ‌های شما هیچ کمبودی نداشته باشد و دوره رشد خود را به‌طور کامل طی کنند.

مسکن مرغداری

مسکن خوب و مدیریت‌شده نقش مهمی در پرورش پرندگان دارد. برخی از مرغ‌ها در قفس و برخی نیز در کف مرغداری احساس خوشبختی می‌کنند. شما باید خانه موردنیاز پرورش پرنده را بر اساس ویژگی‌های نژاد پرورشی خود بسازید و از دسترس بودن امکانات لازم برای آنها اطمینان حاصل کنید.

نکاتی که باید هنگام ساخت خانه برای مرغ‌ها مدنظر قرار دهید:

  • ·       همیشه فضای کافی را در اختیار پرنده‌ها خود قرار دهید. این باعث می‌شود که پرندگان دوره رشد خوبی داشته باشند و در آینده عملکرد خوبی در تخم‌گذاری و گوشت دهی داشته باشند.
  • ·       سیستم تهویه مناسبی را برای محیط پرورشی لحاظ کنید.
  • ·       از جریان کافی هوای تازه و نور داخل خانه اطمینان حاصل کنید.
  • ·       خانه و تجهیزات مرغداری را به‌طور منظم تمیز کنید.
  • ·       اقدامات محافظتی لازم برای جلوگیری از حمله شکارچیان به پرنده‌ها را انجام دهید.
  • ·       دمای مناسب را حفظ کنید تا پرندگان به خاطر گرما یا سرمای بیش‌ازحد دچار مشکل نشوند.
  • ·       مکان ساکت و آرامی را برای ساخت مرغداری انتخاب کنید.

تغذیه

مرغ‌های پرورشی همیشه باید با استفاده از غذای باکیفیت، تازه و مغذی تغذیه شوند. سلامتی، رشد مناسب، تولید بالا زمانی تضمین می‌شود که خوراک مصرفی مرغ‌ها دارای کیفیت بالایی باشد. افزودن غذای سالم و مواد معدنی لازم به خوراک آنها یک اقدام مدیریتی بسیار مهم است که آینده شغلی شما را تحت تأثیر قرار خواهد داد. همیشه آب کافی و شیرینی را در اختیار مرغ‌ها قرار دهید تا شاداب و سرزنده باشند.

مراقبت و مدیریت

مراقبت از پرندگان برای حفظ سلامتی و رفاه آنها ضروری است. شما به‌عنوان یک پرورش‌دهنده باید اطلاعات لازم را در مورد انواع بیماری‌ها، علائم و روش‌های درمانی آنها داشته باشید تا در صورت لزوم، اقدامات لازم را انجام دهید. واکسیناسیون به‌موقع پرندگان یک اقدام بسیار ضروری است. ارائه آب و غذای سالم در کنار رسیدگی به نظافت خانه از مهم‌ترین اقدامات مراقبتی هستند.

بازاریابی

تقاضا برای گوشت و تخم مرغ همیشه بالا است به همین دلیل بازاریابی برای فروش محصولات مرغداری کار راحتی است؛ بنابراین لازم نیست نگران بازاریابی محصولان خود باشید چون شما به‌راحتی می‌توانید آنها را در بازارهای محلی، فروشگاه‌های حیوان خانگی و بسیاری از پلتفرم‌های آنلاین به فروش برسانید.

 

کلام آخر

مرغداری یکی از کسب‌وکارهای محبوب است که توجه اکثر مردم جهان را به خود جلب کرده است. اگر می‌خواهید از طریق مرغداری کسب درآمد کنید، ابتدا باید در مورد هدف، نیاز بازار منطقه، نژاد موردنظر، منطقه پرورشی، بودجه لازم و … تصمیم‌گیری کنید و سپس از طریق مشورت با افراد مجربی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، پایه‌های کسب‌وکار خود را بنا کنید. توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید در این زمینه حرف اول را بزنید باید کیفیت کار خود را بالا ببرید تا مشتریان از محصولات شما رضایت کافی را داشته باشند.

 

اگر سؤالی دارید یا در مورد موضوعی نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مشاوره

با همکار مربوطه ما بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید با ثبت نظرات، سؤالات

و پیشنهاد‌های خود به‌صورت کامنت در انتهای این مقاله، در آگاه‌سازی

هرچه بیشتر مخاطبین و علاقه‌مندان به این زمینه با ما همکاری کنید.

 

خرید تخم نطفه‌دار و جوجه:

برای شروع کار مرغداری، روش‌های مختلفی پیش روی شما قرار دارد و این خود شما هستید که باید متناسب با بودجه و توانایی‌های خود در این زمینه تصمیم بگیرید. خرید تخم نطفه‌دار و جوجه یا نیمچه از محبوب‌ترین روش‌های شروع است و کافی است با یکی از معتبرترین شرکت‌ها وارد ارتباط شوید و در صورت تائید، کار خود را با خرید محصول موردنظر شروع کنید. شرکت تخم نطفه‌دار دات کام، پیشرو و صاحب‌نام در فروش این محصولات در خدمت شما مشتریان عزیز است. این شرکت تحت شرایط کاملاً بهداشتی نگهداری و در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرند.

 

برای تهیه مرغوب‌ترین تخم‌های نطفه‌دار و باکیفیت‌ترین جوجه‌ها و همچنین جهت دریافت راهنمایی برای پرورش و نگهداری هر نوع نژاد از پرنده‌ها می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت تخم نطفه‌دار تماس حاصل فرمایید.

 

منبع

ویکی پدیا

 

لطفا جهت برقراری ارتباط با کارشناسان مشاوره و فروش شرکت تخم نطفه دار با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

کارشناس اول : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۲(کلیک کنید)

کارشناس دوم : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۳(کلیک کنید)

دیدگاهتان را بنویسید