بهترین منبع برای آشنایی کامل با تجهیزات مرغداری

تجهیزات مرغداری

آماده‌سازی تجهیزات مرغداری اولین قدم برای شروع این کسب‌وکار است و داشتن لیست کاملی از این تجهیزات به شما کمک می‌کند که کار خود را به‌طور کامل‌تر پیاده‌سازی کنید. یک مرغداری، زمانی استاندارد است که از تمام ابزارها و تجهیزات لازم استفاده کند و مکان راحتی را برای پرورش درست پرندگان فراهم کند. تجهیزات مرغداری به‌صورت آنلاین یا حضوری قابل خریداری هستند و این نکته را به یاد داشته باشید که اگر بخواهید خرید خود را به‌صورت آنلاین انجام دهید، مسلماً حق انتخاب بیشتری خواهید داشت. ما در این مقاله به بررسی تمامی تجهیزات مرغداری و دلیل استفاده آنها می‌پردازیم، مطالعه این موضوعات به شما کمک خواهد کرد که شروع قوی‌تری در این کار داشته باشید:

 

آشنایی مختصر با مرغداری

صنعت مرغداری اهمیت ویژه‌ای در تأمین منابع غذایی موردنیاز مردم دارد. به این صورت که گوشت و تخم‌مرغ حاصل از این مرغداری در وعده‌های زیادی از مردم سراسر جهان جای می‌گیرد.

راه‌اندازی مرغداری نیازمند سرمایه اولیه، شناسایی نژاد محبوب منطقه موردنظر و تهیه تجهیزات لازم برای راه‌اندازی کسب‌وکار مرغداری است. تجهیزات مرغداری لازم برای شروع این کسب‌وکار نسبت به برخی از امکانات صنایع دیگر در دسترس تر و ارزان‌تر است. اکثر مرغداری‌ها دارای یک فضای بسته و بدون پنجره هستند و مصالح به‌کاررفته در ساخت مرغداری از قیمت مناسب‌تری برخوردار هستند و این باعث می‌شود که پرورش‌دهنده بیشتر سرمایه خود را برای تهیه تجهیزات مهمی مانند تهویه، دستگاه جوجه‌کشی و … صرف کند.

 

بررسی تجهیزات مرغداری

اگر علاقه‌مند به پرورش مرغ هستید و کسب درآمد از این طریق برای شما لذت‌بخش است، بهتر است به فکر راه‌اندازی مرغداری و تهیه تجهیزات لازم برای آن باشید. نحوه کارکرد و کیفیت کار مرغداری به تجهیزات تولیدی، مکان مناسب، تأسیسات و نزدیک بودن به منابع اولیه نیاز دارد.

تجهیزات مرغداری بر اساس نوع پرورش یا محصول تولیدی موردنظر انتخاب می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، تجهیزات مربوط به مرغداری تخم‌گذار و مرغداری گوشتی متفاوت است و علاوه بر این تجهیزات مربوط به تولید خوراک طیور و پرورش جوجه‌های یک‌روزه فرق می‌کند و این خود پرورش‌دهنده است که باید متناسب با بودجه و میزان تقاضای بازار هدف خود در این زمینه بهترین تصمیم را بگیرد.

تجهیزات مرغداری مربوط به سالن پرورشی

سالن پرورشی

امکانات سالن پرورشی به نوع مرغداری بستگی دارد. به این صورت که مرغ‌های تخم‌گذار در قفس‌های باطری نگهداری می‌شوند و این در حالی است که برای نگهداری مرغ‌های گوشتی، سالن‌هایی پر از کف‌پوش ترجیح داده می‌شود. در حالت کلی، تجهیزات مرغداری مربوط به هر نوع پرورش باید شامل سیستم گرمایشی و تهویه باشید.

قفس باتری

این نوع قفس یک سیستم خاصی را برای مرغ‌ها فراهم می‌کند که در درجه اول، شرایط را برای مرغ‌های تخم‌گذار راحت‌تر می‌نماید. در این نوع قفس، چیدمان ردیف‌ها و ستون‌ها به هم متصل شده‌اند و به‌عنوان یک واحد کامل عرضه می‌شود.

کف‌پوش

 اگر زمین سالن پرورشی محل تجمع پرندگان است و مرغ‌ها بیشتر وقت خود را روی زمین می‌گذرانند باید به فکر ماده‌ای مانند خرده چوب، پوست بادام‌زمینی و… باشید تا پاها و بدن مرغ‌ها احساس راحتی و گرمای بیشتری داشته باشند.

انبار

 انبار جزو مهم‌ترین تجهیزات مرغداری است و در انواع مختلفی موجود می‌باشد و نوع مناسب بر اساس هدف پرورشی مشخص می‌شود. انبار مرغ گوشتی، انبار مرغ تخم‌گذار تجاری، انبار پولت و انبار فضای آزاد، چهار نوع اصلی انبارهای مناسب مرغداری است.

سیستم گرمایشی

 بخاری‌ها و دستگاه‌های حرارتی برای حفظ دما در سطح ایده آل ضروری هستند. اندازه، تعداد و ظرفیت سیستم گرمایشی بر اساس اندازه سالن پرورشی و تعداد مرغ‌های موجود در آن تعیین می‌شوند.

تهویه

 مرغ‌ها به‌طور دائم در حال فعالیت و تولید مدفوع هستند و این کار باعث تجمع گازها و کاهش اکسیژن داخل سالن می‌شود. تهویه نیز یکی از مهم‌ترین تجهیزات مرغداری است و تعداد آن بر اساس اندازه سالن تعیین می‌شود. هدف کلی استفاده از تهویه، تمیز سازی هوا و تأمین اکسیژن لازم برای تنفس مرغ‌ها است.

تجهیزات مرغداری مربوط به خوراک

تجهیزات مرغداری مربوط به تأمین خوراک به دودسته خودکار و دستی تقسیم‌شده‌اند. فیدرها در انواع مختلفی موجود می‌باشد که پرورش‌دهنده بر اساس بودجه خود، فیدر مناسبی را برای سالن پرورشی خود انتخاب می‌کند. از انواع فیدر ها می‌توان به دستی، خودکار، نیمه‌خودکار و خطی قابل تنظیم و دایره‌ای اشاره کرد.

جعبه شن ماسه یکی دیگر از امکانات مربوط به خوراک مرغ‌ها است که برای ارائه شن و ماسه خردشده طراحی‌شده است. این خرده شن‌ها به‌عنوان منبع کلسیم لازم برای تولید تخم‌هایی با پوسته مقاوم و راحت سازی هضم خوراک به کار می‌روند.

تجهیزات مرغداری مربوط به آب

تجهیزات مرغداری مربوط به تأمین آب پرنده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و آلودگی یا نقص در هرکدام باعث افت عملکرد مرغ‌ها می‌شود. در ادامه به بررسی چند نمونه از این تجهیزات می‌پردازیم:

تصفیه‌کننده آب

 تصفیه‌کننده باعث پاک‌سازی آب لازم برای رشد مرغ‌ها می‌شود و با از بین بردن کلسیم، منیزیم و سایر مواد معدنی، آب تمیز و خالصی را در اختیار پرنده‌ها قرار می‌دهد.

آب‌گرم‌کن

مرغ و هر پرنده دیگری مستعد سرماخوردگی هستند و مصرف آب بسیار سرد باعث بیماری آنها می‌شود. مخصوصاً در فصل‌های سرد زمستان، امکان یخ زدن آب آنها وجود دارد و علاوه بر آن پرنده‌هایی مانند اردک و غاز که برای حفظ شادابی خود به آب نیاز دارند، در فصل زمستان نیز به استخر و حوضچه‌ای برای شنا نیاز دارند و همین عوامل باعث می‌شود که پرورش‌دهنده برای تهیه آب لازم برای حفظ شادابی پرنده‌های خود از یک آب‌گرم‌کن باکیفیت استفاده کند.

آب‌خوری خودکار

آبخوری دستی

 این ظرف بااتصال به مخزن آب طوری طراحی‌شده است که خوردن آب را برای پرنده‌ها راحت‌تر می‌کند. هرچقدر ارتفاع آب موجود در ظرف پایین بیاید، آب به‌صورت خودکار از مخزن آب بیرون می‌آید تا در اختیار مرغ‌ها قرار بگیرد.

آب‌خوری میله‌ای (قطره ای)

آبخوری قطره ای

 این مدل آب‌خوری‌ها بیشتر مناسب جوجه‌ها هستند چون احتمال غرق شدن آن‌ها در ظرف‌های بزرگ، بیشتر است. سیستم مربوط به این آب‌خوری از یک ‌طرف به مخزن آب متصل است و آب به‌صورت قطره‌ای از نوک میله‌های متصل به آب، جاری می‌شود.

تجهیزات مرغداری مربوط به جوجه‌کشی

دستگاه جوجه‌کشی یکی از مهم‌ترین تجهیزات مرغداری است چون بدون آن توسعه و ثابت نگه‌داشتن جمعیت گله غیرممکن است. پرورش‌دهنده حتماً نیازمند یک دستگاه جوجه‌کشی است. دستگاه‌های جوجه‌کشی انواع مختلفی دارند که پرورش‌دهنده بر اساس ظرفیت موردنیاز و بودجه خود، یک دستگاه مناسب را انتخاب می‌کند.

تجهیزات اتوماسیون هچر دستگاه شامل پمپ‌های فشار بالا و دستگاه انتقال تخم‌مرغ است. از سایر تجهیزات می‌توان به واشر سینی هچر، واشر جعبه جوجه، سیستم دفع زباله و تجهیزات مربوط به ضدعفونی دستگاه اشاره کرد.

دستگاه جوجه‌کشی

 همان‌طور که از اسم آن مشخص است این دستگاه حکم مادر مصنوعی را دارد و با تنظیم رطوبت و حرارت موردنیاز تخم‌های نطفه‌دار، شرایط لازم برای رشد و تبدیل‌شدن آنها به جوجه را فراهم می‌کند.

سیستم هوای فشرده

 برخی از دستگاه‌های جوجه‌کشی برای فعال‌سازی مکانیسم چرخش تخم‌مرغ‌ها نیازمند سیستم هوای فشرده هستند. این سیستم برای تخلیه گردوغبار و تمیز سازی داخل دستگاه جوجه‌کشی موردنیاز است.

تجهیزات مرغداری مربوط به دست‌کاری تخم‌ها

تخم‌ها ظریف هستند و در صورت برخورد اشتباه دچار ترک‌خوردگی می‌شوند. ابزارهای لازم برای دست‌کاری و حمل تخم‌ها نیز از تجهیزات مرغداری هستند. یکی از ابزارهای مهم برای بررسی باروری تخم‌ها، دستگاه کندلر می‌باشد، البته اکثر پرورش‌دهندگان برای این کار از یک چراغ‌قوه استفاده می‌کنند و استفاده از یک دستگاه نوری مناسب با شدت نور کافی برای بررسی باروری تخم‌ها ضروری است. تجهیزات مرغداری مربوط به این بخش عبارت‌اند از:

بالابر تخم‌مرغ

 این دستگاه برای بالا بردن نیمه‌خودکار تخم‌ها طراحی‌شده‌اند که از مزایای آن می‌توان به کاهش میزان آسیب به تخم‌ها، بازده بالاتر، انتقال ایمن تخم‌ها، جلوگیری از آلودگی ناشی از برخورد با دست و … اشاره کرد.

  • سینی‌های مخصوص برای قرار دادن تخم‌ها
  • کندلر (همان دستگاه نور آزما)
  • تجهیزات مربوط به برودر

تجهیزات مرغداری مربوط به برودر

جوجه‌های یک‌روزه بسیار حساس هستند و به گرما، نور و فضای زیادی نیاز دارند. این برودر شامل لامپ مادون‌قرمز، محافظ جوجه برای محدود سازی حرکت جوجه، بخاری‌برقی با قابلیت تنظیم دما است. مهم‌ترین تجهیزات مربوط به این دوره نگهداری جوجه‌ها عبارت‌اند از:

  • منابع نور با خاصیت بازتاب نور
  • بخاری و منبع گرما
  • برودر گازی یا برقی
  • لامپ مادون‌قرمز
  • محافظ جوجه

تجهیزات مربوط به حمل‌ونقل محصولات

فرقی نمی‌کند که در زمینه فروش تخم نطفه‌دار فعالیت می‌کنید یا اینکه فروش جوجه برای شما جذابیت بیشتری دارد، به‌هرحال باید به فکر یک محیط مناسب با دمای کنترل‌شده باشید تا محصولات هنگام حرکت، تحت‌فشار قرار نگیرند و دچار افت عملکرد نشوند. یک پرورش‌دهنده برای حمل پرندگان به جعبه‌های مخصوص حمل‌ونقل نیاز دارد.

 

کلام آخر

پرورش‌دهنده‌ها از تجهیزات مرغداری متنوعی استفاده می‌کنند که نوع این تجهیزات به‌اندازه مزرعه و بودجه پرورش‌دهنده بستگی دارد. در حالت کلی، مرغ‌ها برای زندگی به یک سالن مناسب با هوای تمیز و دمای مناسب، نور کافی، غذای مناسب و آب کافی نیاز دارند و تا زمانی که این شرایط را برای آنها فراهم کنید قادر به تولید تخم‌های نطفه‌دار می‌باشند. بدون شک، دستگاه جوجه‌کشی از مهم‌ترین تجهیزات مرغداری است و آینده کسب‌وکار شما وابسته به این دستگاه است، پس دستگاهی انتخاب کنید که مناسب اندازه گله و نوع پرورش شما باشد.

اگر سؤالی دارید یا در مورد موضوعی نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مشاوره

با همکار مربوطه ما بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید با ثبت نظرات، سؤالات

و پیشنهاد‌های خود به‌صورت کامنت در انتهای این مقاله، در آگاه‌سازی

هرچه بیشتر مخاطبین و علاقه‌مندان به این زمینه با ما همکاری کنید.

 

برای تهیه مرغوب‌ترین تخم‌های نطفه‌دار مرغ و همچنین جهت دریافت راهنمایی برای پرورش و نگهداری مرغ می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت تخم نطفه‌دار تماس حاصل فرمایید.

شماره های تماس جهت دریافت مشاوره ی رایگان :

لطفا جهت برقراری ارتباط با کارشناسان مشاوره و فروش شرکت تخم نطفه دار با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

کارشناس اول : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۲(کلیک کنید)

کارشناس دوم : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۳(کلیک کنید)

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

دیدگاهتان را بنویسید