یک منبع کامل برای آشنایی با کارخانه ی جوجه کشی

کارخانه ی جوجه کشی

فهرست مقاله:

  • بررسی مختصر کارخانه ی جوجه کشی
  • توجه به عوامل موثر در شروع کار
  • نحوه انتخاب دستگاه جوجه کشی مناسب برای کارخانه

 


کارخانه ی جوجه کشی به محلی گفته می‌شود که برای جوجه کشی تخم نطفه‌دار و نگهداری از جوجه‌ها تا یک هفتگی استفاده می‌شود. شاید با نگاه کردن به عکس‌های هر دو فکر کنید که فرق زیادی باهم ندارند ولی این کاملاً اشتباه است چون میزان مقاومت بدن، نیازهای غذایی و… جوجه با مرغ متفاوت است و نگهداری هردوی این‌ها در یک مکان با تجهیزات و شرایط هوایی یکسان غیرمنطقی است. کارخانه ی جوجه کشی شرایطی را فراهم می‌کند که جوجه‌ها بعد از تولد احساس راحتی داشته باشند و به خاطر تغییرات آب و هوایی دچار شوک دمایی نشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی‌ها کارخانه ی جوجه کشی، ادامه مطلب را از دست ندهید:

 

 

بررسی مختصر کارخانه ی جوجه کشی

میزان دما، رطوبت، تجهیزات موردنیاز و اندازه فضای پرورش کارخانه ی جوجه کشی با مرغداری متفاوت است. درواقع یک کارخانه ی جوجه کشی باید دارای سیستم تهویه، بخاری، کولر، بخش نگهداری و جوجه کشی تخم نطفه‌دار، قسمت مربوط به ضدعفونی و قرنطینه باشد تا تمامی مراحل رشد جوجه‌ها با موفقیت طی شود.

یک کارخانه ی جوجه کشی دارای بخش‌های مجزایی است که هرکدام مسئول انجام یک کار مخصوص هستند. ورودی این کارخانه تخم‌های نطفه‌دار و خروجی آن جوجه‌های یک‌روزه می‌باشد. تخم‌ها بعد از وارد شدن، طی یک سری فرآیند تمیز و ضدعفونی می‌شوند و در داخل دستگاه جوجه کشی قرار می‌گیرند.

بعدازاینکه دوره جوجه کشی تمام شد، جوجه‌های یک‌روزه وارد بخش برودر می‌شوند تا با استفاده از دما، رطوبت و نور مناسب در عرض یک هفته رشد کنند و قدرت بدنی لازم برای زندگی در سالن اصلی را داشته باشند.

قرار گرفتن در بخش برودر زمانی باعث رشد و تکامل جوجه یک‌روزه می‌شود که دارای لامپ حرارتی، آب‌خوری و وانخوری مناسب باشد. این بخش باید مجهز به سیستم تهویه و گرمایشی باشد و کنترل رطوبت و دمای آن باید با دقت زیادی انجام شود تا جوجه‌ها احساس راحتی داشته باشند. دمای مناسب برای دوره نگهداری تخم نطفه‌دار، جوجه یک‌روزه تا یک‌هفته‌ای و جوجه یک هفته به بالا به ترتیب ۱۵، ۳۷ و ۲۲ درجه سانتی‌گراد است.

کلید موفقیت در ساخت و مدیریت کارخانه ی جوجه کشی، رعایت برنامه بهداشتی و مدیریتی است به این صورت که زمانی قادر به جلب نظر مشتری خواهید شد که محیط و شرایط مناسبی را برای رشد جوجه‌ها فراهم کنید. تأمین آب و غذای مناسب و تازه، تمیز سازی منظم محیط پرورشی، دفع حشرات و جانداران موذی و حفظ پروتکل‌های بهداشتی ازجمله اقداماتی است که شما را قدم‌به‌قدم به کسب عنوان معتبرترین و برترین پرورش‌دهنده جوجه نزدیک‌تر می‌کند.

 

 

نکات مربوط به ساخت کارخانه ی جوجه کشی

ساخت کارخانه

زمانی که کارخانه ی جوجه کشی تحت شرایط بهینه و استاندارد ساخته شود، جوجه‌ها محیط مناسب‌تری برای رشد در اختیار خواهند شود که این باعث می‌شود دوره رشد آنها به‌طور کامل طی شود. فراموش نکنید که تخم‌های نطفه‌دار که به‌عنوان ورودی کارخانه ی جوجه کشی وارد می‌شوند نیازمند یک سری شرایط خاص هستند که خروجی ایده آلی را برای این کارخانه فراهم کنند.

  • زمینی را برای تأسیس کارخانه ی جوجه کشی انتخاب کنید که به حد کافی بزرگ باشد تا در صورت نیاز به کارخانه بزرگ‌تر، بتوان وسعت کارخانه را ارتقاء داد.
  • ساخت کارخانه در محیطی نزدیک به روستای بزرگ، مزیت‌های مخصوص به خود را دارد که برخی از این مزیت‌ها عبارت‌اند از: دسترسی راحت‌تر به اقلام موردنیاز و امکان همکاری راحت‌تر با کارگران موردنیاز.
  • اگر کارخانه نزدیک جاده اصلی یا ریل قطار و فرودگاه باشد، حمل‌ونقل تخم‌ها نطفه‌دار و جوجه‌ها کار راحت‌تری است.
  • اگر می‌خواهید راندمان کارخانه را بالا ببرید باید غلظت اکسیژن محیط را روی ۲۱ درصد نگه دارید و ارتفاع ۹۰۰ متر را برای کارخانه لحاظ کنید.
  • دما و رطوبت نقش مهمی در حفظ سلامتی جوجه‌ها دارد. به این صورت که اگر نتوانید شرایط مناسبی را برای عادت کردن جوجه‌ها به هوای آزاد فراهم کنید، دچار شوک دمایی می‌شود و بیماری‌ها و تلفات ناشی از شوک دمایی افزایش پیدا می‌کند.
  • تا حد امکان، ظرفیت کارخانه ی جوجه کشی را بیشتر کنید تا در آینده بعدازاینکه کسب‌وکار خود را رونق دادید از بابت محیط نگهداری مشکلی نداشته باشید.
  • محیطی را برای احداث کارخانه ی جوجه کشی انتخاب کنید که به آب، گاز و برق دسترسی داشته باشد چون یک کارخانه ی جوجه کشی با کولر، سیستم گرایشی، دستگاه جوجه کشی و … معنا پیدا می‌کند و این تجهیزات برای کار کردن به این ۳ فاکتور نیاز دارند.
  • جهت کارخانه یا سوله جوجه کشی را طوری تنظیم کنید (مشرق به مغرب) که در فصل‌های سرد بیشترین گرما و در فصل‌های گرم بیشترین سرما را جذب کند.

 

 

توجه به عوامل مؤثر در تعیین ظرفیت کارخانه ی جوجه کشی

مهم‌ترین چیزی که باید هنگام شروع کار مشخص کنید، تعیین ظرفیت بهینه برای کارخانه جوجه کشی شماست. به این صورت که اگر نتوانید ظرفیت کارخانه خود را به‌صورت هوشمندانه مدیریت کنید در آینده دچار زیان خواهید شد. عوامل محیطی مانند میزان تقاضا برای جوجه یک‌روزه پرورشی، میزان دسترسی به تخم نطفه‌دار و … نقش مهمی در تعیین ظرفیت کارخانه دارد. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین عوامل می‌پردازیم:

 

وضعیت بازار

شما همه‌ی این کار را می‌کنید تا با فروش جوجه‌های یک‌روزه خود به بازار کسب درآمد کنید پس اولین چیزی که باید مدنظر قرار دهد میزان تقاضا برای جوجه‌های تولیدی شما است. اگر ظرفیت کارخانه شما بیشتر از جوجه یک‌روزه موردتقاضا باشد، در آینده به مشکل برمی‌خورید.

 

میزان ورودی کارخانه ی جوجه کشی

همانطورکه قبلاً نیز اشاره شد، ورودی کارخانه ی جوجه کشی، تخم نطفه‌دار است به همین دلیل هنگام تعیین ظرفیت کارخانه میزان تخم تولیدی در منطقه خود را مدنظر قرار دهید. اگر در منطقه شما میزان ظرفیت کارخانه از تخم تولیدی بیشتر باشد، به خاطر هزینه زیاد در زمینه فراهم کردن امکانات دچار ضرر اقتصادی خواهید شد.

 

اندازه زمین

میزان ظرفیت کارخانه جوجه کشی با اندازه زمین اختصاص داده‌شده به این کار رابطه مستقیم دارد. به این معنی که هرچقدر زمین بزرگ‌تری را برای این کار در نظر بگیرید، میزان جوجه‌های یک‌روزه تولیدی شما نیز بیشتر خواهد بود.

 

سرمایه

هرچقدر توان مالی بیشتری برای این کار داشته باشید، مطمئناً کار خود را با کیفیت بیشتری انجام خواهید داد و این کار با ظرفیت تولیدی بیشتر آغاز می‌شود.

 

همکاری با نیروی متخصص

افرادی هستند که تجربه‌های لازم در این کار را دارند و همکاری با آنها باعث می‌شود که کیفیت کار خود را بالا ببرید. درواقع، بودن با چنین افرادی باعث می‌شود که اعتمادبه‌نفس لازم برای یک شروع قدرتمند با ظرفیت بیشتر را داشته باشید و جزو برترین‌های بازار باشید.

 

 

نحوه انتخاب دستگاه مناسب برای کارخانه ی جوجه کشی

انتخاب دستگاه جوجه کشی مناسب، گام مهمی در موفقیت کارخانه جوجه کشی است. اگر دستگاه بتواند شرایط لازم برای رشد کامل جنین موجود در داخل تخم نطفه‌دار را فراهم کند، راندمان کارخانه جوجه کشی افزایش می‌یابد و وضعیت کارخانه بهتر می‌شود.

عواملی مانند حرارت، رطوبت و چرخش به‌موقع و منظم تأثیر زیادی در سلامتی جوجه‌ها دارند به همین دلیل انتخاب دستگاه جوجه کشی نیاز به دانش کافی دارد. در ادامه به بررسی نکاتی می‌پردازیم که بهتر است هنگام خرید دستگاه جوجه کشی برای کارخانه، آنها را مدنظر قرار دهید:

  • قیمت
  • کنترل دستی یا خودکار
  • ظرفیت
  • نوع دستگاه (Air Forced یا Still Air)
  • لوازم جانبی
  • جنس دستگاه
  • سهولت در تمیز سازی و ضدعفونی
  • انرژی مصرفی
  • نحوه استفاده

 

 

کلام آخر

راه‌اندازی کارخانه جوجه کشی سختی‌های خود را دارد و دفن جوجه‌های مرده و بیمار علاوه ضرر اقتصادی، بسیار ناراحت‌کننده است به همین دلیل هنگام شروع کار تمامی عوامل را مدنظر قرار دهید و از بهترین و مناسب‌ترین تجهیزات برای تولید جوجه‌های یک‌روزه سالم و سرزنده استفاده کنید. اعتبار شما با جوجه‌هایی سنجیده می‌شود که در اختیار خریداران و مشتریان قرار داده‌اید و اینجاست که باید نهایت تلاش خود را بکنید و اجازه ندهید که سهل‌انگاری شما باعث مرگ بسیاری از جوجه‌ها و کاهش اعتبار شما شود.

 

اگر سؤالی دارید یا در مورد موضوعی نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مشاوره

با همکار مربوطه ما بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید با ثبت نظرات، سؤالات

و پیشنهاد‌های خود به‌صورت کامنت در انتهای این مقاله، در آگاه‌سازی

هرچه بیشتر مخاطبین و علاقه‌مندان به این زمینه با ما همکاری کنید.

 

خرید تخم نطفه‌دار و جوجه:

برای راه‌اندازی مرغداری یا کارخانه ی جوجه کشی، روش‌های مختلفی پیش روی شما قرار دارد و این خود شما هستید که باید متناسب با بودجه و توانایی‌های خود در این زمینه تصمیم بگیرید. خرید تخم نطفه‌دار و جوجه یا نیمچه از محبوب‌ترین روش‌های شروع است و کافی است با یکی از معتبرترین شرکت‌ها وارد ارتباط شوید و در صورت تائید، کار خود را با خرید محصول موردنظر شروع کنید. شرکت تخم نطفه‌دار دات کام، پیشرو و صاحب‌نام در فروش این محصولات در خدمت شما مشتریان عزیز است. این شرکت تحت شرایط کاملاً بهداشتی نگهداری و در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرند.

 

برای تهیه مرغوب‌ترین تخم‌های نطفه‌دار و باکیفیت‌ترین جوجه‌ها و همچنین جهت دریافت راهنمایی برای پرورش و نگهداری هر نوع نژاد از پرنده‌ها می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت تخم نطفه‌دار تماس حاصل فرمایید.

لطفا جهت برقراری ارتباط با کارشناسان مشاوره و فروش شرکت تخم نطفه دار با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

کارشناس اول : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۲(کلیک کنید)

کارشناس دوم : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۳(کلیک کنید)

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]

دیدگاهتان را بنویسید