هر آنچه باید در مورد دستگاه جوجه کشی خانگی بدانید!

دستگاه جوجه کشی خانگی

فهرست مقاله:

  • بررسی دستگاه جوجه کشی خانگی

  • نحوه کار با دستگاه جوجه کشی خانگی

  • ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی


آیا می‌دانستید که برای جوجه کشی تخم‌های نطفه‌دار پرنده‌هایی که در حیاط‌خلوت یا مزرعه خود پرورشی می‌دهید، نیازی به دستگاه جوجه کشی صنعتی با ظرفیت و قیمت زیاد ندارید؟ شخصی که برای تفریح و سرگرمی یا به دست آوردن تجربه لازم، مشغول به پرورش پرنده است می‌تواند از این فرصت استفاده کند و با تهیه یک دستگاه جوجه کشی خانگی با ظرفیت کمتر و قیمت مناسب‌تر شرایط را برای دریافت سود از این کار، فراهم کند. اگر نگاهی به فروشگاه‌های دستگاه جوجه کشی بی اندازید، متوجه می‌شوید که این دستگاه‌ها ساختار کوچک‌تر و ساده‌تری نسبت به بقیه دارند و بسته به برند موردنظر، قیمت‌های متنوعی برای آنها در نظر گرفته‌شده است ولی در حالت کلی بازه قیمتی این نوع دستگاه­ها کمتر از بازه قیمتی دستگاه‌های جوجه کشی صنعتی است. البته، افرادی نیز هستند که با استفاده از ابزارهای اولیه اقدام به ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی می‌کنند که در مقاله به این موضوع نیز اشاره می‌کنیم ولی بهتر است بدانید که کیفیت تنظیم دما و رطوبت در دستگاه‌های ساخته‌شده توسط خود شخص به‌اندازه دستگاه‌های جوجه کشی خانگی موجود در بازار نیست چون دستگاه‌هایی که توسط کارخانه‌ها ساخته می‌شوند مجهز به امکانات و سنسورهای هستند که دما و رطوبت را دقیق‌تر پیگیری می‌کنند و تغییرات مربوط به این موارد به‌راحتی قابل انجام است. ما در این مقاله به بررسی اجزا و ساختار دستگاه جوجه کشی خانگی و همچنین مزایا و طرز استفاده از آن می‌پردازیم، اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید با ادامه مطلب همراه باشید:

برای تهیه تخم نطفه دار کلیک کنید.

 

 

بررسی دستگاه جوجه کشی خانگی

بررسی دستگاه جوجه کشی خانگی

دستگاه جوجه کشی خانگی هدف مشابهی با دیگر دستگاه‌ها دارد و جهت فراهم کردن شرایط لازم برای رشد نطفه‌های موجود در داخل تخم‌های نطفه‌دار به کار می‌رود. اندازه این دستگاه کوچک‌تر از دستگاه‌های خانگی است و به خاطر همین، افرادی که مشغول به پرورش پرنده هستند ولی بودجه و شرایط کافی برای راه‌اندازی سالن‌های پرورشی بزرگ ندارند با تهیه دستگاه جوجه کشی خانگی نیز می‌توانند کسب‌وکار کوچک خود را راه بی اندازند.

طراحی این دستگاه به‌گونه‌ای است که کار کردن با آن نیازی به دانش فنی و تخصص ندارد و هر شخصی می‌تواند در خانه، مغازه، مزرعه و … از این دستگاه استفاده کند. البته، به این نکته را نیز به یاد داشته باشید که دستگاه جوجه کشی خانگی در نسخه‌های دستی و هوشمند موجود می‌باشد که قیمت این دو نوع دستگاه باهم متفاوت است و مطمئناً امکاناتی که دستگاه هوشمند ارائه می‌دهد با هزینه‌های به نسبت بیشتری همراه است.

ترموستات، تهویه، نمایشگر دما و رطوبت، هیتر (جهت جریان حرارت از بالا به پایین)، رطوبت ساز، شانه‌ها و سنسورهای اندازه‌گیری میزان دما مهم ترین بخش های این دستگاه هستند. این دستگاه جوجه کشی خانگی مقرون‌به‌صرفه و ایده آل برای جوجه کشی تخم‌های کمتر مناسب است. نحوه کار با آن به‌قدری راحت است که اکثر افراد مبتدی ترجیح می‌دهند کار خود را با آن شروع کنند و بعد از پیدا کردن مهارت کافی، کار خود را توسعه دهند.

یکی از عیب‌های اصلی این نوع دستگاه جوجه کشی ارزان‌قیمت، جهت جریان حرارت و هوا است. همان‌طوری که می‌دانیم هوای گرم سبک‌تر از هوای سرد است به همین دلیل جهت عمودی این جریان باعث می‌شود که برخی از تخم‌هایی که نزدیک هیتر قرار دارند، دوره جوجه کشی بهتری نسبت به بقیه داشته باشند.

 

 

نحوه کار با دستگاه جوجه کشی خانگی

اگر در این زمینه مبتدی هستید، بهتر است برای اولین تجربه خود با این نوع دستگاه، تعداد کمی تخم نطفه‌دار ارزان‌قیمت تهیه کنید تا از عملکرد دستگاه مطمئن شوید.

“بهترین راهنمای شما هنگام کار با دستگاه جوجه کشی خانگی، همان دفترچه راهنمایی است که همراه با محصول ارائه می‌شود چون تولیدکنندگان بعد از طی دوره‌های آزمایشی و کسب تجربه‌های فراوان، نسبت به تهیه این دفترچه اقدام کرده‌اند.”

در ادامه به بررسی شرایط اولیه لازم برای جوجه کشی تخم‌های نطفه‌دار با این مدل دستگاه می‌پردازیم:

محل نگهداری

موقعیت مکانی دستگاه تأثیر زیادی بر روی عملکرد موفقیت‌آمیز تخم‌ها می‌گذارد. دمای ایده آل برای محل نگهداری این دستگاه ۷۰ الی ۸۰ درجه فارنهایت است. یک زیرزمین با تهویه مناسب و هوای تازه، مناسب‌ترین مکان برای نگهداری دستگاه جوجه کشی خانگی است. اطمینان حاصل کنید که نور خورشید به‌صورت مستقیم با دستگاه جوجه کشی برخورد نمی‌کند و دستگاه روی سطح صافی قرار دارد.

راه‌اندازی دستگاه

قسمت بالای دستگاه جوجه کشی خانگی دارای پنجره، هیتر و ترموستات است به همین خاطر دستگاه را طوری قرار دهید که قسمت پایین آن روی میز باشد. پیچ و مهره تنظیم‌کننده ترموستات در پایین دستگاه قرار می‌گیرد و برای نصب این‌گونه موارد حتماً به دفترچه راهنما مراجعه کند.

دماسنج

همان‌طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، این دستگاه در دو نسخه هوشمند و دستی موجود می‌باشد و کار کردن با نسخه هوشمند بسیار راحت‌تر است ولی اگر از دستگاه دستی استفاده می‌کنید باید دماسنج را در پایین دستگاه قرار دهید و جهت آن را طوری تنظیم کنید که میزان دما از پنجره بالایی قابل‌رؤیت باشد. اگر می‌خواهید میزان درجه حرارت برای همه تخم‌ها مناسب باشد، دماسنج را در قسمت پایین دستگاه قرار دهید.

ترموستات

همه‌چیز بعد از تنظیم ترموستات شروع می‌شود. برای این‌که دقت کار خود را بالا ببرید، تنظیمات پیچ و مهره ترموستات را با توجه به دفترچه اعمال کنید. بعدازآن دستگاه آماده بهره‌برداری است و کافی است که سیم برق را به پریز وصل کنید و پیچ تنظیم ترموستات را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید.

هیتر و فن زمانی روشن می‌شود که دکمه مربوط به تنظیم را چند بار بچرخانید درواقع چراغ مربوط به این بخش نشان‌دهنده روشن یا خاموش بودن فن و هیتر است.

رطوبت

رطوبت موجود در داخل دستگاه جوجه کشی خانگی از خشک شدن بیش‌ازحد تخم‌ها جلوگیری می‌کند. اگر دستگاه در محلی قرار دارد که از رطوبت کافی برخوردار است، شاید نیازی تأمین رطوبت مصنوعی نداشته باشید ولی در غیر این صورت، قرار دادن آب در دهانه داخلی کف دستگاه باعث ایجاد رطوبت موردنیاز می‌شود. هفته‌ای دو بار، آب موجود در کانال‌های آبی دستگاه را چک کنید تا از وجود رطوبت کافی اطمینان حاصل کنید.

چرخش تخم‌ها

جهت قرارگیری تخم‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که انتهای تیز آن به سمت پایین باشد. تخم‌ها در دوره ستر نیاز به چرخش دارند و این کار باید سه بار در روز انجام شود. دستگاه‌هایی که مجهز به ترنر خودکار هستند، این کار را به‌صورت خودکار انجام می‌دهند.

 

 

ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی

اکثر پرورش‌دهنده‌های مبتدی یا روستانشینان ترجیح می‌دهند که به‌جای صرف هزینه‌های اضافی برای تهیه دستگاه‌های گران‌قیمت، یک دستگاه جوجه کشی بسازند. اگر کمی در فضای اینترنت جستجو کنید، با بسیاری از روش‌ها ساخت دستگاه جوجه کشی آشنا می‌شوید که ما در این بخش به بررسی برخی از آنها می‌پردازیم ولی به یاد داشته باشید که دقت این نوع دستگاه‌های ابتدایی به‌اندازه دستگاه‌های جوجه کشی حرفه‌ای نیست و مسلماً نرخ هچ این نوع دستگاه‌ها پایین‌تر از دستگاه‌های ساخته‌شده توسط تولیدکنندگان مجرب است:

ساخت دستگاه با کارتن

ساخت دستگاه با کارتن

وسایل موردنیاز برای ساخت دستگاه جوجه کشی با کارتن عبارت‌اند از:

  • جعبه کارتن برای ساخت بدنه دستگاه
  • لامپ معمولی برای تأمین حرارت لازم برای رشد جنین
  • چند تکه چوب برای ایجاد چهارچوب
  • ظرف آب برای تأمین رطوبت
  • یک تور فلزی شفاف برای نگهداری تخم، آب و غذا
  • دماسنج و رطوبت‌سنج برای اندازه‌گیری میزان دما و رطوبت حاکم بر فضای داخلی محفظه
  • چسب برای چسباندن قطعات

مراحل ساخت

  1. ساخت چهارچوب
  2. چسباندن توری به چهارچوب برای نگهداری تخم‌های نطفه‌دار
  3. قرار دادن چهارچوب چوبی در داخل کارت
  4. نصب لامپ برای تأمین حرارت
  5. افزودن سوراخ‌های لازم روی کارتن برای تأمین اکسیژن و هوای لازم برای تنفس جنین‌ها در حال رشد
  6. قرار دادن ظرف آب در داخل کارتن برای ایجاد رطوبت لازم برای تخم‌ها (قرار دادن یک اسفنج مناسب در داخل دستگاه باعث تسریع رطوبت سازی می‌شود)

 

ساخت دستگاه با یونولیت

ساخت دستگاه با یونولیت

وسایل موردنیاز برای ساخت دستگاه جوجه کشی با یونولیت عبارت‌اند از:

  • دماسنج دیجیتالی
  • یخ دان یونولیت
  • فن
  • بست کمری
  • لامپ و سرپیچ آن
  • آداپتور
  • سیم برقی
  • ظرف پلاستیکی

مراحل ساخت

  1. ایجاد سوراخ در اطراف یخدان یولونیتی برای ایجاد تهویه
  2. اتصال قطعات برقی و تنظیم سیم‌های مربوط به آداپتور و جا لامپی
  3. تنظیم اتصالات مربوط به دماسنج و ترموستات
  4. قرار دادن قطعات لازم در بخش داخلی و بیرونی یخدان
  5. ایجاد پنجره برای نمایش محفظه داخلی دستگاه

 

نتیجه‌گیری

دستگاه جوجه کشی خانگی یکی از ارزان‌ترین و مقرون‌به‌صرفه ترین گزینه‌ها برای افرادی مبتدی با اهداف کوچک‌تر است. طرز کار با این دستگاه به‌قدری راحت است که جوجه کشی تخم نطفه‌دار با استفاده از آن نیازی به دانش فنی ندارد. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که تنظیم میزان حرارت و رطوبت این نوع دستگاه نیاز به‌دقت و بررسی زیادی دارد. ما در این مقاله تمامی اطلاعات لازم برای یک شروع قوی‌تر را در اختیار شما قراردادیم به‌طوری‌که مطالعه این موضوعات باعث آگاه‌سازی بهتر و بیشتر شما می‌شود.

اگر سؤالی دارید یا در مورد موضوعی نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مشاوره

با همکار مربوطه ما بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید با ثبت نظرات، سؤالات

و پیشنهاد‌های خود به‌صورت کامنت در انتهای این مقاله، در آگاه‌سازی

هرچه بیشتر مخاطبین و علاقه‌مندان به این زمینه با ما همکاری کنید.

 

خرید تخم نطفه‌دار و جوجه:

برای راه‌اندازی کسب و کار پرورش طیور روش‌های مختلفی پیش روی شما قرار دارد و این خود شما هستید که باید متناسب با بودجه و توانایی‌های خود در این زمینه تصمیم بگیرید. خرید تخم نطفه‌دار و جوجه یا نیمچه از محبوب‌ترین روش‌های شروع است و کافی است با یکی از معتبرترین شرکت‌ها وارد ارتباط شوید و در صورت تائید، کار خود را با خرید محصول موردنظر شروع کنید. شرکت تخم نطفه‌دار دات کام، پیشرو و صاحب‌نام در فروش این محصولات در خدمت شما مشتریان عزیز است. این شرکت تحت شرایط کاملاً بهداشتی نگهداری و در اختیار شما عزیزان قرار می‌گیرند.

برای تهیه مرغوب‌ترین تخم‌های نطفه‌دار و باکیفیت‌ترین جوجه‌ها و همچنین جهت دریافت راهنمایی برای پرورش و نگهداری هر نوع نژاد از پرنده‌ها می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت تخم نطفه‌دار تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس: ۰۹۱۰۱۴۱۰۸۵۴

 

در ادامه بخوانید:

آشنایی با دستگاه جوجه کشی صنعتی

اطلاعات لازم برای راه اندازی مرغداری

 

لطفا جهت برقراری ارتباط با کارشناسان مشاوره و فروش شرکت تخم نطفه دار با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

کارشناس اول : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۲(کلیک کنید)

کارشناس دوم : ۰۹۱۰۴۴۱۸۱۵۳(کلیک کنید)

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۱.۳]

دیدگاهتان را بنویسید